Kısa URL: https://ml.md/lc93468
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2013
1,704 defa indirildi / yazdırıldı
5 adet yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
3 fincan yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıcak su
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 paket supangle
1 lt süt
2 paket krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
3 kutu bonibon
2 küçük kase çikolatalı draje
6 adet eti puf
5 yumurtanın aklarını ayırın.Mikserle krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.2 paket krem şantiyi 2 su bardağı soğuk sütle iyice çırpıp buzdolabında bekletin.5 yumurtanın sarısını ,5 fincan şekeri ve 3 yemek kaşığı sıcak suyu mikserle 7-8 dakika kadar ( şekerler eriyene kadar ) çırpın 3 fincan yoğurtu ekleyip karıştırın.
5 fincan unu eleyerek ekleyin,1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı da ekleyip karıştırın.
3 yemek kaşığı tereyağı ve en son daha önceden çırptığınız yumurta aklarınıda ekleyin. Fırın kabınızı iyice yağlayıp unladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkan kekinizi ortada ikiye bölün.Arasına 1 lt. süt ve 2 paket supangle ile hazırladığınız kremayı ve çikolatalı drajeleri yerleştirerek kestiğiniz kekle üzerini kapatın. Kekin üst kısmını krem şantiyle kaplayın. Bonibon ve eti puflarla süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc68794
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2011
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
2 fincan tozşeker
1 fincan sıvıyağ
1 fincan su
1'er paket kabartma tozu, vanilya
3 fincan un
Yarım litre süt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 fincan pudra şekeri
Yarım margarin
Kek malzemelerinizden şekeri ve yumurtayı bir kaba ekleyip mikserde çırpın, üzerine diğer malzemeleri sırasıyla ekleyin ve kek harcınız akışkan ama koyu kıvam olmayacak şekilde bir harç elde edin. burada dikkat edilmesi gereken normal yapılan klasik kek harcında ki gibi koyu kıvam elde etmemiş olmamanızdır. Daha sonra orta boy kare veya yuvarlak borcamın içine alımünyum folyoyu serin,ve folyonun içini sıvıyag ile yağlayın harcınızın tamamını borcama dökerken en son kalan kısmını dilerseniz kakao ekleyerek karıştırın ve üzerine öyle ekleyin. Fırını 170 dereceye ayarlayıp kekinizin üzeri pempeleşene kadar pişirin daha sonra fırınızdaki kekin içininde pişmesi için fırını düşük ayara getirip 5-6 dk pişirin ve soguması için fıından çıkarıp keki biraz bekletin.Kreması için bir tencere içine sütünüzü dökün yumurtanızı kırın şekeri ekleyin ve unu ekleyip karıştırmaya başlayın bu şek şekilde ocakta pişene kadar, un pütürlü kalmamayacak kadar karıştırın daha sonra kremanın üstü göz göz olunca ocağı kapatın içine pudra şekerini ekleyin ve margarini ekleyin karıştırın sogumaya bırakın .Kekinizin soğuduğundan emin olunduktan sonra keki borcam içinden yavaşca çıkarın, bir büyük tepsi içine yerşetirin folyolu kısmı üste gelecek şekilde yavaşca folyoyu üzerinden çıkarın.Hazırladığınız kremayla süsleyin.