|
Kremalı Tel Kadayıf |
|
kamer
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2008
Mesajlar: 21 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc32311
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
6,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tel kadayıf
1 paket tereyağı ya da margarin
Krema için:
Yarım litre süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çaybardağı şeker
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır. Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir. Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir. Üzerine krema yayılır. Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir. 2 saat bekletilir. Kare keserek servise sunulur.
Fotoğraf "Refika Ekin" tarafından gönderildi. 01.12.2015
|
Kremalı Tel Kadayıf |
|
yorgun adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.06.2011
Mesajlar: 61
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65095
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2011
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, tozşeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve tozşekeri kaynatın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı erimiş margarinle harmanlayın. Yarısını bir fırın tepsisine döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp, kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
Fotoğraf "tarifci abla" tarafından gönderildi. 20.07.2015
|
KREMALI TEL KADAYIF |
|
Ala Turca
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc51394
Gönderme Tarihi: 05.May.2010
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. tel kadayıf
krema:
250 gr. margarin
8 yemek kaşığı irmik
750 gr. süt
4 yemek kaşığı şeker
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su kaynatılıp soğutulur
Yapılışı:
Margarin, irmik ve şeker 750 gr. sütle pişirilir. Bol yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısı elimizle ezilerek yerleştirilir. Pişirdiğimiz krema üzerine iyice sürülür. Kalan kadayıf tekrar kremanın üzerine yerleştirilir. 180°de kızartılır. Fırından çılanca ters çevrilip soğuk şerbet dökülür.
|
Kremalı Tel Kadayıf |
|
serasker
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2011
Mesajlar: 23 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc71142
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2011
2,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Paket kadayıf
1/2 Paket margarin
Yarım paket ceviz
Şerbeti İçin:
4 Bardak şeker
4 Bardak su
Margarin eritilerek tel kadayıfla karıştırılır. Yağ ile kadayıf iyice harmanlandıktan sonra yağlanmış tepsiye yarısı dizilir. Arasına ceviz konulup diğer yarısı da üzerine konulur. Üzeri kızarana kadar piştikten sonra şerbet dökülüp servis yapılırken krema çırpılıp üzerine konulur.
|
Kremalı Tel Kadayıf |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66524
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2011
2,436 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim nane
Üzeri için:
Kaymak
Çilek
Süt, irmik ve şekeri tencerenin içine alıp koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz. Altını kapatmaya yakın tereyağını ekleyip karıştırıyoruz. Tel kadayıfı tereyağı ile harmanlıyoruz. Yarısını borcamın tabanına koyup üzerine kremayı döküyoruz.
Üzerine kadayıfın geri kalan kısmını koyup bastırıyoruz. Onun üzerine de eritilmiş tereyağı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve naneyi 8-9 dakika pişiriyoruz. Ilık şerbeti tatlımıza döküyoruz. Şerbetini çektikten sonra çilek ve kaymak ile süsleyip afiyetle yiyoruz
|
Kremalı Kadayıf |
|
can su
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.07.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc99642
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
150 gr tel kadayıf
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket margarin
Yarım margarini eritin, kadayıfı yağlayın, biraz karıştırarak üzerine şekeri koyun tavada kızarana kadar iyice kavurun. Yarım paket margarini eritin. İçine bir bardak un ekleyin. Biraz kavurduktan sonra sütü ilave edin. Kaynayınca şekerini ilave edin, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocağın altını kapatın. Bir paket vanilya ilave edin. İyice çırpın. Borcama kadayıfların yarısını yayın üzerine kremayı döküp düzeltin. Ceviz serpin . Sonra tekrar üzerine kadayıfı döşeyip serpin. Buzdolabında bekletin. Daha sonra servis yaparken üzerine antep fıstığı veya ceviz serpin.
Fotoğraf "can su" tarafından gönderildi. 06.07.2014
|
Kremalı Tel Kadayıf |
|
körpe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc94045
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2013
1,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. tel kadayıf
2 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için:
4 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
8 çorba kaşığı irmik
5 çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Süt, toz şeker, irmik ve margarini sürekli karıştırarak pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın, limon suyunu ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kadayıfı, erimiş tereyağıyla harmanlayın. Yarısını tepsiye döşeyin. Ilınmış kremayı üzerine döküp kalan kadayıfı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti dökün.
|
|