|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2518
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
4,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre beyaz tavuk suyu
100 ml. krema
50 gr pişmiş beyaz tavuk eti
500 gr tavuk kemiği
60 gr tereyağı
60 gr un
Tereyağı ve undan sarı meyane yapın.
Tahta kaşıkla devamlı karıştırıp tavuk suyunu ekleyin.
Kemikleri haşlayın, süzün, çorbaya katın. Çorbayı bir taşım kaynatın, tuz biber ekip 45 dakika kısık ateşte kaynatın. Süzgeçten geçirip temiz bir tencerede tekrar kaynatın ve kremayı çorbaya ekleyin.
Tavuk etini ince ince doğrayın, ısıtıp çorbaya ekleyin.
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
dertli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.02.2006
Mesajlar: 83 Şehir: Buca |
Kısa URL: https://ml.md/lc4272
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
4,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tavuk
1 Adet havuç
Yarim demet maydanoz
1 Adet patates
1 Çorba kasigi tereyağı
1 Çorba kasigi un
3 Adet yumurta
1 Su bardagi kasar rendesi
8 Su bardagi su
Tuz
Karabiber
Parçalanmis kemikli tavuk etlerini tencereye alin.
Üzerine 8 su bardagi su ilave edin.
Küçük küçük dogranmis patates, havuç, kiyilmis maydanoz ve tuz ekleyip 1 saat pisirin.
Pisen et ve sebzeleri tel süzgece bosaltip suyunu baska bir tencereye alin.
Tavuk parçalarini alip, etlerini küçük küçük dograyin.
Pisen sebzeleri de süzgeçten ezerek geçirip tavuk suyuna ekleyin.
Tereyağıini bir tavada eritip 1 çorba kasigi ilave ederek pembelestirin.
Tavuk suyundan 1-2 kepçe kadar alip kavrulan una ekleyin ve kaynamaya birakin.
Kaynayinca atesten alip yumurtalari tek tek ilave edip çirpma teliyle sürekli karistirin.
Tenceredeki tavuk suyuna hazirladiginiz karisimi ilave edip 10 dakika kaynatin.
Tavuk etlerini ekleyip karitirin.
Bir miktar daha tuz ve karabiber ilave edip 5 dakika daha pisirin.
Sicak olarak servis yapin.
Fotoğraf "hümaşa" tarafından gönderildi. 29.01.2019
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
tertemiz
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9276
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
300 gr. doğranmış tavuk göğsü
8 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin
2 kahve fincanı un 70 gr. çiğ krema
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bir tencereye yağı koyup hafifçe kızdırın. Kızdırdığınız yağa unu ilave edin, un sarı bir renk alana kadar kavurun. Kavrulan una tavuk suyunu ve tuzu ilave ederek kaynatın. Daha sonra kremanızı koyarak 20 dakika daha kaynatın, Çorbanızı süzün, Son olarak tencerenize tavuk etlerini ekleyerek servis yapın.
Fotoğraf "çerçeve" tarafından gönderildi. 10.04.2018
|
Kremalı Tavuk Çorbası |
|
sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc149396
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
490 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 su bardağı tavuk suyu
1 kase didiklenmiş tavuk eti
200 mililitre sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
1 tutam maydanoz
Arzuya göre pul biber
Tereyağını tencerede kızdırın.
Unu kokusu çıkana kadar yağda kavurun.
Un kavrulunca tavuk suyunu yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Bu sırada topak olmaması için hızla karıştırın.
5 dakika kaynattığınız çorbaya tavuk etlerini de ekleyin.
Kremayı bir kaseye boşaltıp içine çorbanın suyundan biraz ekleyin ve ılıştırın.
Ardından kesilmemesi için hızla karıştırarak çorbanıza ekleyin.
Tuz ve karabiber de ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serptiğiniz çorbanızı sıcak servis edin.
|
|