Kısa URL: https://ml.md/lc90469
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2013
1,875 defa indirildi / yazdırıldı
3 yemek kaşıgı margarin
1 adet somon filetosu
1 kg patates
2 adet kuru sogan
1 su bardagı krema
3 yemek kaşıgı kıyılmış dereotu
1 çay kaşıgı tuz, karabiber
Suyu tencereye alın; tuz, karabiber, soğan ve patatesleri ekleyin. bir taşım kaynatıp altını kısın 15 dakika bu şekilde pişirin. Krema ve dereotunun bir kısmını çorbaya ekleyin. Somon filetoyu 5-6 parçaya bölün. Tencereye ilave edin ve 5 dakika beraberce kaynatın. Margarini ekleyip ateşten alın. Kaselere alın ve üzerlerini dereotu ile süsleyerek servis edin.
Somon (fileto)  500 gr
Patates  250 gr
Kabak  60 gr
Havuç  60 gr
Soğan  60 gr
Su  650 ml
Krema  100 ml
Tuz (isteğe göre)
Baharatlar
Somon filetosunu yıkayın. Balığı ve sebzeleri 2 cmlik küpler şeklinde kesin. Krema hariç bütün malzemeleri çok fonksiyonlu pişiricinin içine koyun, tuz ve baharat ekleyin, su dökün ve karıştırın. Kapağı kapatın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu ÇORBA pişirme süresini 35 dakika olarak ayarlayın. Başlat tuşuna basın. Çalısma modu bitene kadar pişirin. Hazır çorbayı ayrı kaba dökün, kremayı ekleyin ve blender ile homojen hale getirin.