Kısa URL: https://ml.md/lc8394
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006
2,607 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet patlıcan
1'er adet havuç ve kabak
250 gram piliç göğsü
4 çorba kaşığı krema
3 er çorba kaşığı tereyağı ve un
8 su bardağı su
Tuz, beyazbiber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Daha sonra doğrayıp hafifçe ezin ve kenara alın. Diğer taraftan kabuğunu soyduğunuz havucu ve kabağı bir tencereye alın. Üzerine tavuk etini ve suyu da ekleyip birlikte yarım saat haşlayın. Daha sonra tereyağını bir tencerede eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine tavuğu haşladığınız suyu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatın. Haşladığınız tavuk, havuç ve kabağı küp doğrayıp tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Patlıcanları da ilave edip 5 dakika sonra kremayı katın. Karıştırıp ocaktan alın. Küçük bir tavada tereyağın eritip pulbiber ve naneyi yaktıktan sonra çorbaya dökerek servis yapın.
Fotoğraf "ju ju" tarafından gönderildi. 06.08.2014
Kısa URL: https://ml.md/lc2510
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
2,823 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
2 adet patlıcan
1/2 çay bardağı un
1 paket krem şanti
1/2 demet maydanoz
3 su bardağı süt
2 su bardağı et suyu
2 çorba kaşığı margarin
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları soyun ve minik küpler halinde doğrayın. Et suyu ve sütü birlikte tencereye alıp yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın. Unu biraz ılık suyla karıştırın ve tencereye koyun. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı süzgeçten geçirin ve suyunu bir tencereye alın. Patlıcanları bir tavada çatalla ezin. Krem şanti, margarin, tuz ve karabiber ekleyip patlıcanlara yedirerek karıştırın. Orta ateşte alıp biraz kavurduktan sonra patlıcanları çorbaya ilave edip karıştırın. Çorbayı orta ateşe alın, kaynamaya başlayınca kıyılmış maydanozu serpin. Bir taşım kaynatıp servis yapın.