| 
 
 
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177528 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2024 
239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet büyük boy patates
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 küçük kutu krema
 
5 su bardağı su
 
Tuz
 
Beyaz veya karabiber
 
 
Derin bir tencereye tereyağını ekleyip eritin. Patates, tuz, beyaz veya karabiberi ilave edip kavurun. 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Suyunu ekleyip kapağını kapatıp patatesler pişip kıvam alıncaya kadar pişirin. Blenderden pürüzsüz oluncaya kadar geçirin. Kremayı ekleyip 5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Dilerseniz üzeri için, tereyağı ve toz kırmızı biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154523 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2020 
430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet orta boy patates
 
1'er adet soğan ve kereviz
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı tepeleme un
 
Yedi buçuk su bardağı su
 
1 kutu (200 ml) krema
 
Bir tutam rendelenmiş muskat
 
100 gram chedar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
8 dilim pastırma
 
50 gram ince doğranmış chedar peyniri
 
2 çorba kaşığı kıyılmış frenk soğanı
 
 
Patates, soğan ve kerevizi temizleyip iri parçalar halinde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Üzerine sebzeleri ekleyin ve kavurun. Sebzeler hafifçe kavrulduktan sonra unu ekleyip kavurmaya devam edin. Karışıma su ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra blenderden geçirip pürüzsüz bir hale getirin. Yeniden tencereye alıp muskat ve karabiber ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp, parçalara ayrılmış chedar peyniri ve kremayı katın. Bir-iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Diğer yandan üzeri için tereyağını eritip ince doğranmış pastırmayı hafifçe kavurun. Çorbayı servis kaselerine alın. Üzerine pastırma, chedar peyniri ve frenk soğanı ekleyerek servis yapın
 
 
 
  
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
dedo 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.02.2018 
Mesajlar: 54 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141437 
Gönderme Tarihi: 24.Mar.2019 
640 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı su
 
2 su bardağı süt
 
1 küçük kutu krema
 
2 orta boy patates
 
2 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı tereyağ
 
Maydanoz
 
Kuru nane
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kabuklarını soyup doğradığınız patatesi haşlayın ve blender'dan geçirin. Diğer tarafta yağda unu biraz kavurun ve blender'dan geçirdiğiniz patatesi yavaş yavaş ekleyin. Sütü ilave edin. Bu noktada kremayı da ilave edeceğinizi hesap ederek kıvamına bakın. Eğer sizin için koyu ise kaynamış su ilave edin. Kıvamı ayarladıktan sonra kremasını, tuzunu, maydanozu, naneyi ve arzuya göre karabiberini koyup 1 dakika daha pişirdikten sonra çorbayı ocaktan alın.
 
 
 
  
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
sarı fatma 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.04.2018 
Mesajlar: 26 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133242 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2018 
1,467 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 litre su
 
2-3 adet patates 
 
1 tatlı sarı biber
 
150 gr. peynir 
 
200 ml krema 
 
Kekik birkaç dal
 
1 defne yaprağı
 
Yenibahar
 
Kırmızı biber
 
Beyaz toz biber
 
Tuz
 
 
Pırasanın sadece beyaz kısmını keselim.
 
Bir tencere içinde yağda 5-6 dakika pişirip kestiğimiz biberide ekliyelim.
 
Patatesleri soyup kesip,kekik, defne yaprağı, yenibahar ile 3 dakika karıştırıp soteleyelim.
 
En son suyu döküp, bir taşım kaynatıp 30 dakika orta ateşte pişirin.
 
Defne yaprağını çıkarıp, pürüzsüz olana dek blendırdan geçirin.Peynir, kırmızı biber, tuz ve beyaz biber  ile kremayı ekleyip, çorbayı kaynatın.
 
Ateşten alın, sıcakken tabaklara döküp hemen servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
WoW 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2010 
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54765 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010 
2,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler 4 adet orta boy patates
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 adet soğan
 
1 küçük havuç
 
Yarım çay bardağı un
 
7-8 su bardağı su
 
1 adet çarliston biber
 
100 gram haşlanmış tavuk eti
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
100 gram krema
 
Tuz
 
 
Patatesleri soyup 4'e keselim. Üzerini aşacak kadar su ilavesi ile patatesleri haşlayalım. Ayırdığımız patatesi tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı aktaralım. Küp doğranmış soğanı ve tavla zarı iriliğindek1 havucu soteleyelim. Soğanlar ve havuçlar yumuşadığında yarım çay bardağı unu ekleyelim, hızla karıştırarak unun hafifçe sararmasını sağlayalım. Patates püresini, malzeme listesindeki suyun bir kısmı ile incelterek tencereye alalım. Kalan suyu ekleyelim. Çarliston biber1 küçük doğrayıp, ekleyelim. Arzuya göre tavuk etin1 ekleyelim. Doğranmış patatesleri ekleyelim. Çırpma tel1 ile sürekli karıştırarak kalan sıcak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Karıştırmaya devam ederek çorbamızı 1-2 taşım kaynatalım. Yumurta sarısı ile kremayı çırparak karıştıralım ve çorbaya azar azar ekleyelim. Çorbayı 1 -2 taşım daha karıştırarak kaynatalım. Ateşten alıp sıcak servis yapalım.
  
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
torun 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2006 
Mesajlar: 29 Şehir: Hollanda | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27084 
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2008 
2,885 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
4 orta boy patates
 
3 çorba kaşığı un
 
1 baş kuru soğan
 
2 adet etsu tableti
 
10 su bardağı su
 
1 kaşık margarin
 
Bir miktar sıvıyağ
 
Kreması:
 
1 su bardağı süt
 
1 yumurta sarısı
 
 
Yapılışı:
 
Küçük doğranmış soğanları yağda pembeleştirelim. Unu da un kokusu gidinceye kadar hafifçe kavuralım. Suyu azar azar bu karışıma dökelim. Su hafif ılıyınca et-su tabletleri içine atalım. Soyulmuş patatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra çorbaya ilave edelim. Patatesler dağılınca el blendırı ile iyice parçalayalım. Çorba kaynamakta iken yumurta sarısı ile sütü çırpalım ve azar azar çorbanın içine ilave edelim. Bir taşım daha kaynadıktan sonra kup şeklinde kızarttığımız ekmeklerle birlikte servis yapalım.
  
 | 
KREMALI PATATES ÇORBASI | 
  | 
Seval Hoşgör 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.12.2006 
Mesajlar: 52 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9890 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006 
3,162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme :
 
Yarım kilo patates 
 
8 bardak et suyu 
 
1 baş soğan 
 
1 adet   defne yaprağı
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 yumurta 
 
1 limon
 
 
Yapılışı:
 
Patatesler ayıklanır, yıkanır, iri kuşbaşı doğranır ve içinde 8 bardak et suyu bulunan bir tencerede soğan ve tuz da ilave edilerek pişirilir. Patatesler piştikten sonra bir tel süzgeçten geçirilerek tekrar ateşe konur ve eğer koyu olursa bir iki bardak su veya var ise et suyu daha ilave edilir. Tekrar kaynamaya başladıktan sonra, beri yanda yumurtayı limon ile beraber iyice çırpıp çalkalayıp yavaş yavaş çorbaya karıştırmak suretiyle çorba kaseye aktarılır ve arzu edildiği takdirde içine zar gibi kesilip yağda kızartılmış ekmek de atılarak derhal servis yapılır.
  
 | 
Kremalı Patates Çorbası | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9186 
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006 
3,042 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 patates
 
2 soğan
 
6 su bardağı su
 
15 gr margarin
 
100 ml süt kreması
 
1 tutam safran
 
2 kare milföy hamuru
 
3-4 dal maydanoz
 
 
Patatesleri soyup iri iri doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Maydanozu kıyın. Margarini tencerede eritip soğanı soteleyin. Patatesleri ve suyu ilave edin. Su kaynayınca ateşi kısıp patatesler yumuşayana kadar pişirin. Blenderle ezip tekrar ocağa alın. Safran, krema ve tuz ekleyip karıştırarak 2 dakika daha pişirin.
 
Yıldız, ay ve üçgen şekilli hamur kesme kalıplarıyla milföy hamurunun, her birinden 4 adet olmak üzere toplam 12 hamur kesin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp yıldız ve üçgen hamurlara susam, ay şeklindeki hamurlara çörek otu serpin. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.
 
Çorbayı kâselere paylaştırıp üzerini kıyılmış maydanoz ve şekilli milföylerle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |