Kısa URL: https://ml.md/lc120814
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2016
1,409 defa indirildi / yazdırıldı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, kıyılmış
1 adet orta boy patates, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı mısır
2 su bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı mısır nişastası
4 çorba kaşığı soğuk su
Üzerine:
2 çorba kaşığı maydanoz kıyılmış
Tencerede soğanları zeytinyağında 5 dakika kavurun. Patatesi ve yarım bardak tavuk suyunu ilave ederek 10 dakika pişirin. Mısır, kaynar su ve kalan tavuk suyunu ekleyip orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuk suyla karıştırdığınız mısır nişastasını ekleyip kısık ateşte çorba koyu kıvama gelene kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc149909
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2020
1,352 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase konserve mısır
5 su bardağı su veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 paket krema
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Bir tencerede tereyağını eritin.
Unu da ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ardından suyunu ekleyip karıştırarak kaynatın.
Çorbanız kaynayınca mısırı da tencereye ilave edip birkaç dakika karıştırın.
Son olarak tuz ve kremayı ekleyip kaynatın.
Bir tavada tereyağını eritin ve pul biberi de ekleyip güzelce kızdırın.
Daha sonra tencereye ilave edip ocaktan alın.