|
|
Kremalı Meyve Bardakları |
|
karayaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2010
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc74714
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012
2,362 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kivi
2 muz
1 elma
1 çay bardağı çilek
2 çorba kaşığı böğürtlen
2 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı şeker
1 limon
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Kreması için tencerenin içinde yumurta sarısını ve sütü çırpın. İçine şekeri, nişastayı vanilyayı ekleyip ocak üzerinde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağını ve yarım limon suyu ile kabuğunun rendesini ekleyin. 2 dakika kadar çırpın. Meyveleri de küp şeklinde doğrayıp üzerine yarım limon suyu sıkın. Bu şekilde hem tadı güzel olacak hem de görüntüsü daha canlı olup kararmayacak. Bu meyveleri ve soğumuş kremayı bardaklara bölüştürüp servis yapın. İstenirse küçük kürdanlara meyveleri dizip servis yapabilirsiniz.
|
Kremalı Meyve Bardağı |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62874
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2011
2,635 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr çilek (yıkanıp, sapları ayıklanmış ve ortalarından ikiye bölünmüş)
3 küçük kavun
300 gr ağaççileği (sapları ayıklanmış)
300 gr acıbadem kurabiyesi (dövülmüş)
4 yumurtanın akı (kar haline getirilmiş)
250 gr (1 su bardağı) toz şeker
1/2 limonun suyu
375 gr (1+1/2 su bardağı) krema
12 bütün çilek (yıkanıp sapları ayıklanmış)
Kavunları ortalarından ikiye bölünüz. Çekirdeklerini ayıklayıp, içlerini bir çorba kaşığıyla top top çıkarınız. (Boşalan kabukları atınız.)
Büyük bir cam servis tabağının dibine çileklerin üçte birini dizip, üstünü oyulmuş kavun içlerinin üçte biri ve ağaççileklerinin üçte biri ile örtünüz. Üstüne biraz dövülmüş acıbadem kurabiyesi serpiniz. Bütün malzemeyi aynı biçimde kat kat döşeyerek bir kenara bırakınız. Kar haline getirilmiş yumurta aklarını, orta boy bir kaseye koyup, şekerin dörtte birini katarak 2 dakika dövünüz. Madeni bir kaşıkla, kalan şekeri ekleyiniz. Üstüne limon suyunu döküp, yavaşça hepsi karışana kadar karıştırdıktan sonra bir kenara bırakınız.
Kremayı büyük bir kaseye koyup yumurta teli ya da elektrikli çırpıcıyla, sertleştirmeden, koyu olana kadar çırpınız. Madeni bir kaşıkla orta boy kasedeki yumurta aklı karışımı kremaya katıp, servis tabağındaki meyvelerin üstüne dökünüz. Servis tabağını buzdolabında 2 saat bekletiniz. Servis tabağını buzdolabından alıp, 12 bütün çilekle süsleyerek servis ediniz.
|
|
Kremalı Meyve Bardağı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
|
|