|
Kremalı Mantarlı Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177970
Gönderme Tarihi: 29.May.2024
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tercih ettiğiniz herhangi bir yağ
1 büyük soğan, doğranmış
2-3 diş sarımsak, ezilmiş veya doğranmış
1 büyük yeşil biber, doğranmış
1 büyük kırmızı biber, doğranmış
200 gram mantar, dilimlenmiş
Krema
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz ve karabiber
Maydanoz veya taze kişniş, doğranmış (servis için)
Tavuk göğsünü tuz ve karabiber ile hafifçe marine edin.
Büyük bir tavada yağı orta ateşte ısıtın. Tavuk parçalarını ekleyin ve altın rengi olana kadar soteleyin. Yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Tavukları tavadan alıp bir kenara koyun.
Aynı tavaya biraz daha yağ ekleyin (gerekiyorsa) ve doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika soteleyin.
Sarımsakları ve biberleri ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
Mantarları ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin, yaklaşık 5-6 dakika.
Son olarak kremayı ekleyerek kıvam almasını bekleyin.
Tüm malzemeler iyice karışana ve tavuklar pişene kadar karıştırarak pişirin.
Ocaktan almadan önce doğranmış maydanoz veya kişniş ile süsleyin.
Sıcak servis yapın ve yanında pilav veya ekmek ile servis edin.
|
Kremalı Mantarlı Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166814
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2022
179 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
500 gr tavuk göğüs
500 gr mantar
1 adet yeşil biber
200 ml krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mısır
Yarım çay kaşığı köri
Tuz
Kremalı mantarlı tavuğu hazırlamaya başlamak için öncelikle mantarlı dört eşit parça olacak şekilde doğrayın. Ardın tavuk göğüslerini kuşbaşı şekilde doğrayın. Doğradığınız tavukları vok tavadaya bir miktar zeytinyağı ilave ederek soteleyin. Yeşil biberi küçük küçük doğrayın ve sotelenmekte olan tavukların içine bırakın. Biberler bir miktar tavukla sotelenirken mantarları ilave edin. Mantarları ilave ettikten 5-6 dakika sonra krema, mısır taneleri, bir miktar tuz ve arzu ettiğiniz miktarda köri ekleyin. Tüm harcı güzelce karıştırıp servis edin.
|
Kremalı Mantarlı Tavuk |
|
Su Nehri
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc119377
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2016
1,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet arpacık soğan
2 bardak doğranmış mantar
3 yemek kaşığı un
1 bardak tavuk suyu
1 bardak süt
2 bardak doğranmış tavuk eti
Bir avuç bezelye
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Yağı ısıtın. Soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin. Tuz, karabiber, kekik serpin.
Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin. Birkaç dakika kavurun.
Tavuk suyunu ve sütü ekleyin. Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın. Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin. Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın. Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
|
Kremalı Mantarlı Tavuk |
|
mesir
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc94716
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2013
1,918 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı kıyılmış mantar
500 gram ince dövülmüş tavuk eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
3 diş sarımsak
2 su bardağı su
Haşlanmış sebze garnitürü
Tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun. Suyunu verip kaynatın. Kaynayınca içine doğranmış mantarları ekleyip 15 dakika pişirin. Suyunu çekince çiğ krema ilave edip 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Tavuk etlerini ızgarada pişirip mantarların içine ilave edin. 5 dakika bekletip yanında bol sebze garnitürü ile servis yapın. İstediğiniz sebzeyi buharda pişirip garnitürü hazırlayabilirsiniz.
|
Kremalı Mantarlı Tavuk |
|
delikanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.04.2011
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc63451
Gönderme Tarihi: 25.May.2011
2,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
500gr tavuk göğüs eti
300 gr mantar
1 bardak krema
1 adet soğan
Tuz
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tavuklar kuşbaşı olarak doğranır, yemeklik olarak kıyılmış olan soğanlarla beraber sıvı yağda hafifçe çevrilir. Mantarlar ilave edilerek çevirme işlemi devam eder. Baharatlar ve tuz eklendikten sonra tenceremizin kapağı kapatılır. 15-20 dakika pişen yemeğimize krema eklenerek 5 dakika daha pişirilir. Yemeğimiz sıcak olarak servis edilir.
|
|