| 
 
 
 | 
Kremalı Ispanak Çorbası | 
  | 
garagız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc86363 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2013 
1,832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Su Bardağı krema
 
500 gr ıspanak
 
1 Adet patates
 
5 Su Bardağı su
 
1 Adet soğan
 
1 Yemek Kaşığı un
 
6 Adet taze soğan
 
 
Ispanakları yıkayıp doğrayın. Küp küp doğranmış soğanları margarinle pembeleştirin. Unu serpin ve 2 dk kavurun. Küp doğranmış patates ve taze soğanları ilave edin. Üzerine sıcak suyu ilave edip bir taşım kaynadıktan sonra ıspanakları ekleyin.5 dk pişirin Çorbaları servis ederken üzerine birer kaşık krema ekleyin.
  
 | 
Kremalı Ispanak Çorbası | 
  | 
pınar ilci 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.03.2009 
Mesajlar: 77 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81097 
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2012 
1,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz
 
2 Bardak süt
 
500 gr ıspanak
 
1 Paket krema
 
1 Yemek Kaşığı un
 
1 Bardak su
 
1 Adet soğan
 
 
Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkıyoruz. İnce ince doğradıktan sonra soğan ve yağ ile birlikte kavuruyoruz. Üzerine unu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra sütü ve suyu ekleyip 15 dakika kadar pişirip blenderdan geçiriyoruz. En son kremayı ve tuzunu atıp servis ediyoruz.
  
 | 
Kremalı Ispanak Çorbası | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc28451 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008 
1,949 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme
 
-  2 demet ıspanak 
 
-  4 yemek kaşığı Sana Crème bonjour 
 
-  2 yemek kaşığı un 
 
-  1 adet kuru soğan 
 
-  3 diş sarımsak 
 
-  Muskat rendesi 
 
-  1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 
 
-  2 su bardağı süt 
 
-  4 su bardağı et suyu 
 
-  ½ sıvı krema 
 
-  Tuz ve karabiber 
 
-  Üzeri İçin: 
 
-  10 dilim tost 
 
-  3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour 
 
-  1 su bardağı rendelenmiş kaşar 
 
 
 
Hazırlanışı 
 
1. Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın. 
 
2. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. 
 
3. Sarımsağı ayıklayıp kıyın. 
 
4. Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine Sana Crème Bonjour sürüp, üzerine rendelenmiş kaşarı peynirini serpin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin. 
 
5. Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. 
 
6. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun. Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın. 
 
7. Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. 
 
8. Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine koyun. 
 
9. Kıtır ekmekli Kremalı ıspanak çorbası sıcak olarak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |