|
Kremalı Balık Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc127379
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2017
1,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
450 gr beyaz etli ayıklanmış balık
30 gr tereyağı
1 soğan
1 pırasa
1 kereviz sapı
3 domates
5 su bardağı sıcak su
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 su bardağı krema
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz
Tereyağının yarısını tencereye alın. Küp doğranmış soğan, kıyılmış pırasa ve kereviz sapını, küp doğranmış domatesi ilave edip 10 dakika soteleyin. Ayıklanmış balıkları sotelediğiniz sebzelere ekleyin. 5 su bardağı sıcak su, defne yaprağı, tuz ve tane karabiberleri ekleyip 40 dakika pişirin. Kalan tereyağını tavaya alıp eritin ve unu ekleyip kavurun. Pişmiş olan sebzeli balık çorbasına ekleyin. Yumurta sarısı ve kremayı birlikte çırparak çorbaya azar azar ilave edin. 1-2 dakika daha pişirip sıcak servis yapın.
|
Kremalı Balık Çorbası |
|
huri cihan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2012
Mesajlar: 158 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72326
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2012
3,003 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 KG BEYAZ ETLİ BALIK
4 ÇORBA KAŞIĞI ZETİNYAĞI
1 SU BARDAĞI KREMA
1 YUMURTA SARISI
1 SOĞAN, İNCE KIYILMIŞ
1/2 DİŞ SARMISAK
1 LİMONUN SUYU
1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ
TUZ
KARABİBER
KÖRİ
Balıkları ayıklayın yıkayın. Kıyılmış soğanı, zeytinyağında sarartın. Karışıma, balıkları ve bir bardak sıcak suyu katın ve balıklar pişene kadar pişirin. Sonra süzüp çıkarın ve suyunu tekrar ateşe koyup kaynama noktasına getirin. Sonra içine limon suyu, tuz, karabiber, bir tutam köri, maydonoz, sarımsak katın ve hafif ateşte 8 dakika pişirin. Yumurta sarısını krema ile çırpın ve karışıma ekleyin. Ardından içine ayıklanmış balıkları da koyun. Sıcak servis yapın.
ML® Uskumru Çorbası (görsel)
|
Kremalı Balık Çorbası |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33326
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
4,592 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kırlangıç balığı
1 havuç
1 adet kereviz
2 limon
1 çorba kaşığı karabiber
5 litre su
200 gr. krema
100 gram rafine ayçiçek yağı
3 soğan
5 yumurta
350 gr. un
1 kaşık tuz
Balığın ıçını temizleyin. Sebzeleri soyarak küçük küçük doğrayın. Bir tencereye, balığı, sebzeleri ve suyu ilave ederek ateşin üstüne oturtun. Üzerinde meydana gelen köpüğü alarak 1 saat ağır ateşte pişirin. 1 kabın içine un, krema, limon suyu, 1 litre su koyarak telle iyice vurun. Pişen balıkların içine bu terbiyeyi yavaş yavaş katın. Beş dakika ateşin üzerinde kaynatıp tel süzgeçten geçirin. Balıkların kılçıklarını ayıklayıp etlerini çorbaya katın. Bu çorbanın ölçüleri size fazla gelebilir. O takdirde malzemelerin ölçülerini azaltabilirsiniz.
ML® Balık Çorbası için tıklayın
|
|