| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kremalı Bademli Kek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Kremalı Bademli Kek |  
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc168568 Gönderme Tarihi: 16.Kas.2022
 293 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 2 su bardağı un
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 200 g margarin
 1 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 2 yemek kaşığı limon suyu
 4 yumurta
 1 su bardağı yaprak badem
 Krema:
 5 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
 2 poşet Dr. Oetker Keşkül
 100 g margarin
 Kalıp:
 Kelepçeli kalıp (Ø 28 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 190 °C
 Turbo pişirme: 180 °C
 Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Ayrı bir kapta margarin, pudra şekeri, şekerli vanilin ve limon suyunu mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Elediğiniz unu ekleyip 1 dakika daha çırpın. Hamuru kalıba yayın. Üzerine bademleri serpin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
 Fırından çıkartıp soğutun.
 Süt, pekmez ve 2 poşet keşkülü orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun.
 Margarini mikser ile pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın. Hazırladığınız keşkülü ilave edin ve 3 dakika daha çırpın.
 Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin, araya keşkülü sürüp ikinci katı kapatın.
 Buzdolabında 1- 2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| Kremalı Bademli Kek |  
|  | zBayram Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.08.2005
 Mesajlar: 73
 Şehir: Sakarya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1705 Gönderme Tarihi: 14.Kas.2022
 2,426 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1/2 kahve fincanı sirke
 5 kahve fincanı şeker
 1/2 kahve fincanı su
 1 paket vanilya
 5 adet yumurta
 portakal suyu
 Krema malzemesi :
 2 yemek kaşığı nescafe
 1 su bardağı soğuk süt
 badem
 
 iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı  15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün. Fırında, hafif ateşte pişirin. Soğuduktan sonra, enlemesine 2 parçaya ayırın, portakal suyu ile biraz ıslatın ve aralarına nescafe ile hazırladığınız krem şantiyi ve bademleri yayın. Parçaları üstüste yerleştirip, krem şantiyle sıvayın ve buzdolabında bir süre bekletip, servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |