Kısa URL: https://ml.md/lc23175
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008
2,081 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
3/4 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2,5 kaşık un
1 bardak süt
vanilya
Yapılışı:
Sütü vanilyayla kaynatın. Yumurta sarılarını şekerle çırpın. İyice köpürünce unu katın, karıştırın ve sütün içine ilâve edin. İçinde kaynar su bulunan ve ateşte olan kabın içine oturtun ve karıştırmaya ara vermeyin. Krema kaynamaya başlamadan bu kaptan çıkartın. Karıştırarak soğutun. Yumurta beyazlarını çokça çırpın. Azar azar kremaya katıp, devamlı karıştırın. Kâselere boşaltın.
Kısa URL: https://ml.md/lc38499
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2009
1,949 defa indirildi / yazdırıldı
1/2 litre süt
50 gr. un veya nişasta
125 gr. şeker
1 paket vanilya
4 yumurta
2 desilitre soğuk sütte şeker, yumurta sarılarını un veya nişasta hepsini beraberce karıştırınız.
Diğer geri kalan süt, vanilya ile kaynatınız.
Bir önceki karışımla beraber her ikisini ilâve ederek karıştırınız.
Ateş üzerine koyunuz. Kuvvetlice çarpınız.
Karıştırmaya devam ediniz.
Yumurtaların aklarını telle çarparak katı kar haline getiriniz.
Geri kalan şeker ve kaynamakta olan karışıma ilâve ediniz.