|
KREM KARAMEL |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61991
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2011
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karameli:
125 gr (1/2 su bardağı) toz şeker
1/4 su bardağı + 1 çorba kaşığı su
Kremi:
500 gr (2+1/2 su bardağı) süt
120 gr (1/2 su bardağı) şeker
1/2 çubuk vanilya
2 yumurtanın sarısı
2 yumurta
Karameli yapmak için orta boy bir tencereye su ve şekeri koyunuz. Tencereyi ağır ateşe oturtup, şekeri karıştırarak eritiniz. Şeker eriyince, ateşi açıp şurubu kaynatınız. Karameli 3-4 dakika, rengi açık kahverengi olana kadar pişiriniz. (Karameli rengi koyulaşıp acılaşacağından, çok fazla pişirmemeye dikkat ediniz.) Karamel pişince tencereyi ateşten alıp, tek kişilik, ateşe dayanıklı cam kaseye yada ateşe dayanıklı büyük bir cam tabağa boşaltınız. (Karameli kaselere sıcak olarak boşaltmak gerekir.)
Orta boy bir tencereye süt ve şekeri koyup, orta ateşte arasıra karıştırarak, şeker eriyene kadar pişiriniz. Şeker eriyince çubuk vanilyayı katınız. Tencerenin kapağını kapatıp tencereyi ateşten indirerek, vanilya çubuğunu 20 dakika sütte bırakınız.
Orta boy bir kasede yumurta ve yumurta sarılarını yumurta teli ile koyu bir kıvama gelip rengi açık sarı olana kadar çırpınız.
Tenceredeki sütü süzgeçten süzüp (süzgeçte kalan vanilya çubuğunu atınız), sürekli karıştırarak, yavaş yavaş çırpılmış yumurtalara katınız. Karışımı iyice karıştırıp bir sürahiye boşaltınız.
Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170 C) getirip ısıtınız.
Sürahideki karışımı çok ince bir süzgeçten geçirip, ateşe dayanıklı kaselere boşaltınız. Üstünde oluşan kabarcıkları kaşıkla alınız.
Kaseleri derin bir tepsiye koyup, tepsiyi yarıya kadar kaynar suyla doldurunuz. (Su kaselerin yarısına kadar gelmelidir.)
Tepsiyi fırının alt katına sürüp 40 dakika, krem karamellerin ortası parmakla dokunulduğunda sıkı olana kadar pişiriniz. (Tatlının pürtüksüz olması için, tepsideki suyun kaynamamasına dikkat ediniz. Su kaynamağa başlarsa fırının sıcaklığını azaltınız.) Tepsiyi fırından alıp, kaseleri bir kenarda tamamen soğutunuz. Sonra buzdolabına koyup bir saat bekletiniz. Kaseleri buzdolabından alıp iç kenarlarınaa çepeçevre bıçak gezdiriniz. Herbirinin üstüne küçük bir servis tabağı kapatıp, ters çevirerek krem karamellerin tabaklara çıkmasını sağlayınız. Krem karamelleriniz servise hazırdır.
|
Krem Karemel (Fransa) |
|
menter
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.07.2009
Mesajlar: 37
|
Kısa URL: https://ml.md/lc38082
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2009
2,186 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket vanilya
1/2 lt. süt
1 fiske tuz
4 yumurta
75 gr. şeker
Bir kase içinde yumurta ve şekeri iyice çarpınız.
Diğer tarafta vanilyalı sütü ateşte kaynatınız.
Bir önceki karışıma azar azar ilâve ediniz.
İnce süzgeçten geçiriniz.
Arzu ettiğiniz bir kalıbın dibine biraz toz şeker koyarak şekeri karamelize ediniz. (Yakınız) Kahve renginde.
Bu kalıbın içine yukarıda çalışılan karışımı boşaltınız.
Orta ısı derecesinde fırında ben nıari suyu içinde pişiriniz.
Not: Derin ve geniş bir kalıba su konur kaynatılır pişirilecek krema kalıbı ile beraber bu suyun içine oturtulur.
|
Krem Karamel |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97007
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,820 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 litre süt
7 adet yumurta
1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
1 paket vanilya
2-3 fiske limon kabuğu rendesi
1 fiske tuz
Fırını önceden 175 derece sıcaklığa ayarlayınız.
3 çorba kaşığı şekeri bir fincan su ile kaynatıp pekmez renginde karamel yaparak önceden ısıtılmış ısıya dayanıklı krem karamel kalıplarına paylaştırınız. Donmasını bekleyiniz.
Yumurtalara bir fiske tuz ilave ederek tel yardımı ile çırpınız.
Çırptığınız yumurtaları, şekerin kalan kısmını, vanilya ve limon kabuğunu derin bir kaba koyunuz. Ilık sütü yavaş yavaş karıştırarak ilave ediniz.
Şeker eriyinceye kadar karıştırma işlemine devam ediniz.
İyice karıştırdığınız sütlü karışımı karamel kalıplarına paylaştırınız.
Derin bir fırın tepsisine 3-4 parmak kadar sıcak su koyduktan sonra kalıpları tepsiye diziniz.
Kalıpları dizdiğiniz tepsiyi fırının alttan ikinci rafına yerleştiriniz.
Ortalama 1 saat pişiriniz.Tepsideki su bitince su ekleyin.
Pişen krem karamelleri soğuduktan sora 7-8 saat buzdolabında bekletiniz.
Donduğundan emin olduğunuz krem karamelleri servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.
|
|