Kısa URL: https://ml.md/lc73916
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
3,307 defa indirildi / yazdırıldı
50 gr. margarin
50 gr. mantar
1 yeşil biber
25 gr. tereyağı
25 gr. un
125 gr. süt
125 gr. tavuk suyu
1 bardak süt
200 gr. haşlanmış tavuk
2-3 çorba kaşığı krema
Dilimlenmiş biber ve mantarı tereyağında kızartın. 25 gram tereyağı, un ve sütle bir sos hazırlayın. Baharat ilave edin. Sos koyulaşınca, yumurta ve kremayı ilave edin. Kaynatmadan 2-3 dakika pişirin. Haşlanmış ve ince doğranmış tavukla , mantar ve biberleri de katıp bir kaç dakika daha pişirin. Kıyılmış maydanoz ve mantarla süsleyin ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc8979
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
2,975 defa indirildi / yazdırıldı
180 gr genç tavuk (piliç)
20 gr yeşil biber
30 gr taze mantar
30 gr krema
10 gr tereyağı
yarım adet yumurta sarısı
kırmızı biber
tuz
Yeşil biberi ince dilimlere ayırın ve az ateşte tereyağında kızartın. Üzerine dilimlenmiş taze mantarı ekleyin, tuzlayın ve pişene kadar bekleyin. Piştikten sonra üzerine kaymak ekleyin ve birkaç dakika kaynamasını bekleyin. Üzerine haşlanmış ve derisiz tavuk göğsünü ilave edin ve kırmızı biber ekleyin. Çiğ yumurta sarısıyla sos hazırlayın. Ve sosu hazır yemeğin üzerine ekleyin. Yemeğiniz servise hazırdır. Yanında haşlanmış pirinçle sunabilirsiniz.