|
Kozalak Tatlısı |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92070
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
1,585 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sevgi YAMAN
2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
5 ADET KARAMELLİ ÇİKOLATA (BARLI ÇİKOLATA)
250 GR SADE MISIR GEVREĞİ
KAĞIT KEK KALIPLARI
Çikolatalar doğranarak ufalanır. Bal ve tereyağı ile birlikte, sürekli karıştırılarak eritilir. İçine mısır gevreği eklenir. Biraz ılınınca ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak kek kağıtlarında servis yapılır.
|
Kozalak Tatlı |
|
YENİ
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.01.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc94964
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2014
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet nugalı karamelli çikolata
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ceviz
300 gr mısır gevreği
Margarin ile çikolatayı tavaya aynı anda koyup kısık ateşte eritin ki en önemli aşaması bu. Cevizi içine ekleyip balı üzerine gezdirin. Ateşten alıp mısır gevreğini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra pratik olsun diye limon sıkacağının limon sıktığımız kısmının arkasına harcınızı koyup hafifçe bastırdıktan sonra servis tabağına ters çevirin.
Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 18.09.2024
|
Kozalak Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161656
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2021
444 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mısır gevreği
1 yemek kaşığı margarin
5 adet metro çikolata
4 çorba kaşığı bal
Kozalak tatlısı tarifi için önce bir tencerede margarin ve çikolatayı eritin.
Sonra bal ekleyin ve mısır gevreği de ilave ederek karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra kahve fincanına koyup ters çevirin. Fincandan kolay çevirmek için streç film kullanabilirsiniz.
Soğuduktan sonra kozalak tatlısı servise hazır.
|
Kozalak Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156875
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
160 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal
250 gram mısır gevreği
Üzeri için:
4 yemek kaşığı pudra şekeri
Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Üzerine tereyağını ekleyin ve erimeye bırakın. Kakaoyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız karışımın içerisine bal ve mısır gevreğini de ekleyip, malzemelerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın. Limon sıkacağının iç kısmını streç ile kaplayın ve mısır gevrekli harcı doldurun. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra pudra şekeri serperek servis edin.
|
Kozalaklar |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165494
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket pirinç patlağı
100 gr. eritilmiş margarin
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
3.5 yemek kaşığı bal
1 kahve fincanı pudra şekeri
Pirinç patlaklarının üzerine balı gezdiriyoruz. Çikolatayı, sıcak margarinin içine döküyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hepimizin evinde bulunan limon sıkacağının kapağı ile şekil veriyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.
|
Kozalak Tatlısı |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171373
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
142 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
160 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
2 yemek kaşığı ham kakao
2 yemek kaşığı bal
250 gram mısır gevreği
Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir. Eriyen bitter çikolataya hindistancevizi yağı ilave edilir. Ham kakao, bal ve mısır gevreği ilave edilir. Üzerine süslemek için; ceviz, badem, fındık, fıstık kullanılabilir.
|
Kozalak Tatlısı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180023
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 yemek kaşığı tereyağı
1 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ince çekilmiş badem
5 su bardağı mısır gevreği
Sıcak su üzerine yerleştirilmiş bir kabın içinde tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu karıştırarak eritin.
Karışım tamamen eriyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Eriyen karışıma ince çekilmiş bademleri ve mısır gevreklerini ekleyin.
Karışımı iyice karıştırarak tüm malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.
Ocaktan alınan karışımı bir süre soğuması için buzdolabına koyun.
Karışımın yaklaşık 15 dakika soğumasını bekleyin.
Karışımı bir limon sıkacağının iç kısmına sıkıca doldurun.
Üzerine yağlı kağıt serili bir tepsiye ters çevirin.
Bu işlemi karışım bitene kadar tekrarlayın.
Hazırladığınız kozalak tatlılarını en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
|
|