| 
 
 
 | 
Böbrek Izgara | 
  | 
marifet 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.07.2008 
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25649 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2008 
4,509 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet kuzu böbrek
 
4 adet domates
 
4 adet soğan
 
4 adet sivri biber
 
Az ayçiçek yağı
 
Tuz
 
 
Böbrekleri ikiye bölüp tuzlayın. Yağla ızgarada veya teflon tavada pişirin ve soğanları halka halka yapıp aynı kapta pişirin.
 
Domatesleri de kalın dilim yapıp biberlerle beraber pişirin. Pilav ve ayranla servis yapın.
  
 | 
Böbrek Izgarası | 
  | 
Yeşil Yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.07.2007 
Mesajlar: 39 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26633 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2008 
2,913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 koyun böbreği
 
1 çorba kaşığı kekik
 
tuz
 
 
Enine doğru ortalarından kesilmiş, çok temiz ve bol su ile yıkanmış fakat birbirinden ayrılmamış koyun böbreklerini iyice açarak ızgaraya yerleştirin. Sonra ızgarayı harlı, odun kömürü ateşinin 4-5 parmak yüksekliğinde bir yere yerleştirin. Böbreklerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle 5-6 dakika pişirin. Böbrekler pişince ılık bir tabağa alın ve üstlerine 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 çorba kaşığı kekik ilâve edin ve servis yapın.
 
 
Not: Böbreklerin üstlerinde fazla yağ olduğu için ateşi parlatır. Bunun için böbrekleri ateşe oturtmadan önce ateşe bir kaç tutam tuz serpin ve mümkün olduğu kadar yağlı taraflarından pişirin.
 
 
 ML® Böbrek Kavurması için tıklayın
 
  
 | 
Koyun Böbreği Izgarası | 
  | 
Yasemin Tarakçı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.07.2007 
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16132 
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2007 
2,771 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 Koyun böbreği
 
4 Dş sarımsak
 
1 Fincan zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Koyun böbreklerini ayırmadan yarınız, üzerindeki zarları çıkarınız. Çift çift şişe geçiriniz, tuz ve biberledikten sonra zeytinyağı sürünüz, ızgarada iki tarafını kızartınız. Zeytinyağlı sarımsak ezmesi ile servis yapınız.
  
 | 
Böbrek Izgarası | 
  | 
Ali Baba'nın Tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.10.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc56528 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2010 
2,598 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bütün koyun böbreklerini ortalarından tam ikiye bölmeyip, yalnız yarmalıdır. Bu vaziyette, ya doğruca ızgaraya, yahut şişe geçirerek, tuzlamalı ve üzerlerine zeytinyağı sürmelidir. Orta kuvvette ateş üzerinde, ızgarada kızartmalıdır. Sıcak yemelidir. Bazıları, sarımsaklı salça ile yerler.
  
 | 
Böbrek Izgara | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95428 
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014 
2,373 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Izgarada pişirmek için daha çok koyun ve kuzu böbreği tercih edilir. Böbreğin zarı soyulur temizlenir. Izgarada iki tarafı da kısa sürede pişirilerek servis yapılır.
 
 
Not: Sakatatlar daha çok soğan salatası, (jülyen doğranmış soğan, ince kıyılmış maydanoz, kırmızı biber, sumak vb karıştırılarak hazırlanır) ızgara sebze garnitürleri, pilav veya pom-frit ile servis yapılır.
  
 | 
Böbrek Izgara | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181725 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2025 
160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet koyun veya kuzu böbreği
 
2 adet orta boy domates
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Böbreklerin dış tarafındaki zarı dikkatlice soyup, daha sonra ikiye bölün.
 
İyi pişmelerini sağlamak için dış yüzeylerine derin verev kesikler atın.
 
Arkalı önlü tuz ve kekik serpin.
 
Böbrekleri ve domatesleri birlikte ızgarada pişirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |