| 
 
 
 | 
Köy Ekmeği | 
  | 
annebebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.01.2008 
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20647 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008 
26,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
2 kibrit kutusu kadar yaş maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 çay kaşığı şeker
 
 
Şeker ve tuz ilave edilmiş mayayı 1,5 su bardağı ılık su ile biraz yumuşatınız. Un ve yağ katıp 10 dakika yoğurunuz. Kapak örterek ılık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırınız.
 
Tekrar yoğurup kepek veya un serpilmiş tepsiye şekil vererek yerleştiriniz. Bıçakla üstten iz yapıp, tekrar mayalandırınız. Hacminin iki misli kabarınca kızdırılmış orta hararetli fırında pişiriniz.
 
 
 ML® Köy Somunu için tıklayın
 
  
 | 
Köy Ekmeği | 
  | 
yeniay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2012 
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85027 
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2012 
1,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Derya Sezgin
 
 
Yarım paket yaş maya
 
Ilık su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Mayamızı ılık suyla eriterek tuzunu ve yavaşça ununu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuruyoruz. Üstünü nemli bezle örterek mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurumuzu tekrar yoğurarak yağlanmış turta kalıbında, 180 derece fırında pişiriyoruz. İlk kez yaptığım için hızımı alamadım aynı ekmekten iki kere yaptım. Birinin üstünü bir tutam biber salçası ve zeytinyağını karıştırıp kapladım. Diğerini hiçbir şey sürmeden pişirdim.
  
 | 
Köy Ekmeği | 
  | 
dost yürek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2017 
Mesajlar: 29 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc123224 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2017 
961 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.vzug.com
 
 
Hamur:
 
250 g yarı esmer un
 
250 g çavdar unu
 
3,5 dl su, 5 °C
 
½ küp maya
 
10 g tuz
 
Tozlama
 
50 g yarı beyaz un
 
 
Tüm malzemeleri bir mikserde karıştırın ve genleşebilir bir hamur olarak yoğurun (10 dakika yavaş, 1 dakika hızlı). Üstü nemli bir bezle kapatılmış kabın içinde hamurun oda sıcaklığında yaklaşık 75 dakika boyunca iki kat hacme ulaşana kadar kabarmasını bekleyin.
 
Bir kaba bez koyun ve yarı beyaz un serpin. Hamuru güzel toplar haline getirin ve deliği altta olacak şekilde unlu bezin üstüne koyun. Üstü örtülü olarak 15 dakika dinlendirin.
 
Kabı pişirme kağıdı kaplı fırın tepsisine koyun, bu şekilde delik yukarıyı gösterir. Fırın tepsisini ısıtılmamış fırına koyun. Fırınlayın.
 
 
Not: Hamur hızlı kademede sadece kısa süre yoğrulmalıdır, aksi halde çok hızlı yoğrulur ve optimum bir hacim oluşmaz.
 
 
 
  
 | 
Köy Ekmeği | 
  | 
kırmızı elma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.03.2016 
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136363 
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2018 
791 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.electrolux.com
 
 
500 gr buğday unu
 
250 gr çavdar unu
 
15 gr tuz
 
1 küçük paket kuru maya
 
250 ml su 
 
250 ml süt 
 
 
Buğday ununu, çavdar ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kaba koyun. 
 
Su, süt ve tuzu karıştırıp una ekleyin.
 
Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Hamuru iki katına kadar kabarıncaya kadar bekletin. 
 
Hamuru uzun bir parça haline getirin ve önceden yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen pişirme tepsisine koyun. 
 
Hamuru hacminin yarısı kadar kabarması için tekrar bekletin. Pişirmeden önce üzerine çok az un serpin. 
 
Fırında 60 dakika pişirin.
  
 | 
Köy Ekmeği | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164141 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022 
304 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gr. un
 
100 gr. tahıl karışımı
 
7 gr. kuru maya
 
300 ml. ılık su
 
 
Büyükçe bir kaba unu eleyerek, içine 300 ml. ılık içme suyu, kuru mayayı ve karışımı ekliyoruz.
 
Blenderimizin burgulu uçlarıyla yaklaşık 10 dakika karıştırıyoruz.
 
Üzerine temiz bir bez örtüp 1 saat mayalanması için bırakıyoruz.
 
Sonrasında mayalanan hamuru şekillendirip 2 adet yuvarlak yapıp fırın kağıdı serili tepsiye yan yana koyuyoruz.
 
Tekrar mayalanması için yarım saat üzeri örtülü olacak şekilde ikinci kez mayalanması için bırakıyoruz.
 
Şekil verirken elinize yapışırsa çok az un ile bu sorunu çözebilirsiniz.
 
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda pişiriyoruz.
 
25-30 dakika sonra da mis gibi bir koku ekmeklerinizin piştiğinin habercisi olacaktır.
 
Bir de fırından çıkardığımızda soğutma teli üzerinde biraz dinlendikten sonra, yumuşak kalması için temiz bir örtü örtüyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |