| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Köstebek Kek Tarifleri Hindistancevizli Kek Tarifleri
| 
 |  
| Köstebek Kek |  
|  | nurnur Editor
 
  
 Kayıt: 29.07.2005
 Mesajlar: 300
 Şehir: Bahçelievler ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc117408 Gönderme Tarihi: 07.Haz.2016
 1,580 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 3 çorba kaşığı kakao
 150 gr sıvı yağ
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1,5 su bardağı un
 Kreması için:
 3 su bardağı süt
 1 çay bardağı toz şeker
 3,5 çorba kaşığı un
 1 paket toz krem şanti
 1 paket vanilya
 2 adet muz
 1 avuç damla çikolata
 
 Keki için yumurta ve şekeri çırpalım. İçine sıvıyağ, süt, kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştıralım. Fırn tepsisine kek hamurunu yayıp ısıtılmış 175'Cde pişirelim. Kek soğurken bir taraftan kremayı hazırlayalım. Un, süt ve şekeri bir tencereye alıp karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve krem şantiyi ekleyelim. 5 dakika mikserleyelim. Soğumaya bırakalım. Keki su bardağı ağzıyla keselim. Kenarlarında kalan kek parçalarını elimizle ya da robotla parçalayıp un ufak edelim. Muzları halka halka doğrayalım. Soğuyan kremanın içine damla çikolataları ekleyelim. Kek diliminin üstüne muz dilimleri dizelim. Üstüne bombeli olacak şekilde kremayı koyalım ve parçaladığımız kek kırıntılarına bulayalım tüm kek dilimleri için aynı işlemi yapıp bir kaç saat dolapta dinlendirip servis yapalım.
 
 
  
 
 |  
| Köstebek Kekler |  
|  | Osman Bey Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.04.2017
 Mesajlar: 24
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc124648 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2017
 892 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı şeker
 75 gr. margarin
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 2 yemek kaşığı kakao
 Aldığı kadar un
 1 paket krem şanti
 2 yemek kaşığı damla çikolata
 1 su bardağı süt
 3 adet muz
 
 Şeker ve yumurtayı bir kaba ilave edin çırpın.
 Ardından oda sıcaklığında margarin, kabartma tozu, vanilya, kakao ve aldığı kadar un ilave edip koyu kıvamda kek hamuru elde edin.
 170 derecelik ısıtılmış fırında pişirin.
 Pişen keki soğumaya bırakın ılıdığında kenarlarında 2 cm bırakıp ortasını kaşık yardımıyla oyun. (keki parçalamadan düz bir şekilde)
 Oyduğunuz kısma dilimlenmiş muzları yerleştirin, krem şantiyi sütle çırpın içine damla çikolata dilerseniz çikolata parçaları ekleyip muzların üstüne ilave edin.
 Kaşıkla çıkardığınız kek parçasını ufalayın ve krem şan tinin üzerine tamamen kapatacak şekilde yayın (krem şantiye yapışması için hafif bastırın)
 En az 2-3 saat buzdolabında bekletin sonra servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |