| 
 
 
 | 
Körili Tavuk | 
  | 
zumZUM 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.04.2006 
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2490 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006 
3,181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 Kg. Mantar
 
2 Parça Tavuk Bonfile
 
1 adet Kuru Soğan
 
2 çay kaşığı Köri
 
1 çay Kaşığı Tuz
 
Tereyağı (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yağıda olur)
 
2 adet Çarliston Biber
 
2 diş Orta Boy Sarımsak
 
1 su Bardağı Pirinç
 
 
Soğanı dörde bölüp, ince ince dilimleyin. Yağda hafifçe öldürün. 
 
Mantarların çok büyük olanlarını ikiye bölüp, fazla ufalamadan soğanla beraber kavurmaya başlayın. Tavukları parmak şeklinde kesip tavaya atın. Üzerine küçük kesilmiş çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapağını kapatıp, kısık ateşte kavurmaya devam edin.
 
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haşlayın. Haşlanan pirinci düz bir tabağa alıp, çok ince doğranmış sarımsak, tuz ve tereyağı ile karıştırıp bir kaseye koyun. Düz ve büyükçe bir tabağın ortasına kase şekli ile pirinci yerleştirin. Pirincin çevresine tavada kavurduğunuz mantarlı-tavuk karışımını koyun. Tavada kalan sosu pilavın üzerine gezdirin.
 
Dilerseniz, tabağın kenarlarına domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 ML® Körili Tavuk için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Körili Tavuk | 
  | 
brdnrmn 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.04.2007 
Mesajlar: 82 Şehir: aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13774 
Gönderme Tarihi: 16.May.2007 
2,649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 tatlı kaşığı toz köri
 
2 tatlı kaşığı toz zencefil
 
2 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
 
1 tane orta boy rende kuru soğan
 
Tuz
 
 
Rendelenmiş kuru soğanı, bütün baharatları, tavuk etlerini ve yağını, tuzu hepsini iyice karıştırın.
 
Tencereye koyun. Kapağını kapatıp pişirin. Tencerenin kapağını hiç açmadan pişirirseniz daha lezzetli olur.
 
Sade pilavla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Körili Tavuk | 
  | 
Sena Tapucu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2014 
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc134872 
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018 
1,035 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Çocuklar için Yemek Pişirmek
 
Avustralya Sağlık Bakanlığı
 
 
Kahverengi soğan
 
Havuç
 
Kereviz çubukları
 
Domates konservesi
 
Zeytinyağı
 
Köri
 
Balkabağı
 
Yeşil fasulye
 
Dolmalık kabak
 
Kemikli tavuk butu
 
Kuru üzüm
 
Ananas
 
Sade yoğurt
 
Pirinç
 
 
Pirinci paketteki yönergelere göre pişirin. 
 
Fırını önceden 180 derecede ısıtın. 
 
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın. Havuç ve kerevizi yıkayıp dilimleyin.
 
Sıvı yağı, büyük tavada orta ateşte kızdırın. Soğanı, havucu ve kerevizi içine dökün. Hafif ateşte 5 dakika pişirin.
 
Köri tozunu içine döküp 1-2 dakika pişirin.
 
Balkabağını soyun. Balkabağını, dolmalık kabağı ve fasulyeleri, lokmalık boyutta doğrayın. Tavaya ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
 
Tavuğu, konserve domatesi ve kuru üzümü tavaya dökün. Kaynatın ve ısıyı azaltarak ağır ateşte 1 saat pişirin.
 
Pilav, doğranmış ananas ve yoğurtla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Körili Tavuk | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147375 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019 
816 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
10 arpacık soğanı
 
1 yemek kaşığı doğranmış taze zencefil
 
5 diş sarımsak
 
1 çay kaşığı karabiber tanesi
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 kahve fincanı rendelenmiş Hindistan cevizi
 
1 kapya biber
 
600-700 g kalça tavuk eti
 
1 kahve fincanı sıvı yağ
 
1 tarçın çubuğu
 
1 çay kaşığı kimyon tohumu
 
1 orta boy soğan
 
1 domates
 
1 çay kaşığı zerdeçal
 
1 su bardağı su
 
Tuz
 
5-6 dal taze kişniş
 
 
Tavuk etlerini marine etmek için arpacık soğanları, sarımsakları, karabiber tanelerini, kimyonu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve biberi bir kasede karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine ekleyerek iyice ovun. Üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın, tarçın ile kimyon tohumunu ekleyip birkaç dakika kavurun. Küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyin, 5 dakika daha pişirin. Marine ettiğiniz tavuk etlerini ve zerdeçalı tencereye ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra suyunu ve tuzunu da ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte tavuk etlerini 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, taze kıyılmış kişnişi serpip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Körili Tavuk | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156394 
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2021 
379 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.beypilic.com.tr
 
 
Tavuk Göğüsü 1 Adet
 
Krema 1 Adet
 
Köri 250 gr
 
Tuz  
 
Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
 
Un 1 Su Bardağı
 
 
Tavamıza sıvı yağı koyduktan sonra ilk önce julien doğranmış tavuklarımızı soteliyoruz. Köri ve tuzu ilave ettikten sonra, en son kremayı da ekleyerek hepsini soteliyoruz.
 
 
 
  
 | 
Körili Tavuk | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159087 
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021 
470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet soğan
 
4 cm taze zencefil
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı köri tozu
 
1 çay kaşığı tuz
 
3 yemek kaşığı yoğurt
 
2 yemek kaşığı domates püresi
 
8 tane kemiksiz tavuk but
 
1 adet doğranmış domates
 
1 buçuk su bardağı süt
 
1 demet ıspanak
 
 
Öncelikle tavuk budunu küp küp doğrayın.
 
Bir kenarda yoğurt tuz, domates püreli, sarımsak ve zencefille bir karışım hazırlayın.
 
Tavukları hazırladığınız marine sosa yatırın ve üzerini streçleyip buz dolabında yarım saat kadar bekletin.
 
Ardından, yağı tavaya alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Ispanakları ve domatesleri de ekledikten sonra ıspanaklar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
 
Buzdolabında beklettiğiniz marineli tavuğu alın ve ıspanaklara ekleyin.
 
Altı kısık bir şekilde pişmeye devam eden yemeğimize son olarak köri tozu ekleyin.
 
Tavuklar da pişmeye başlayınca azar azar kıvam alacak şekilde sütü ekleyip bir yandan da karıştırmaya devam edin ki süt kesilmesin.
 
Kadifemsi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatıp sıcak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |