| 
 
 
 | 
Kör Dolma (Kemaliye Erzincan) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46115 
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2010 
6,102 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kemaliye.net
 
 
Salamura asma yaprağı
 
1 Baş Soğan
 
100 gr. Kavurma
 
1 su bardağı yeşil mercimek
 
 
Soğan kavrulur, Kavurma ilave edilir, Salamura Asma Yaprakları ince ince kıyılır kavurmaya ilave edilir, sulu yemek kıvamına gelmesi için biraz su ilave edilir. Önceden haşlanmış yeşil mercimek, tuz, karabiber ilave edilip pişirilir. Servis edilmeden önce biraz sirke ile tatlandırılır.
  
 | 
Kör Dolma (Kemaliye Erzincan) | 
  | 
barikat 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 21.11.2019 
Mesajlar: 19 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146964 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2020 
1,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 
250 gr. doğranmış salamura üzüm yaprağı 
 
250 gr. tereyağı 
 
3 adet orta boy soğan 
 
1/2 su bardağı zeytinyağı 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
1 kase kavurma 
 
10 diş sarımsak 
 
1 kase bulgur 
 
2 kase haşlanmış yeşil mercimek 
 
1 lt. su 
 
1 tatlı kaşığı tuz 
 
1 tatlı kaşığı pul biber 
 
 
Zeytinyağı ve tereyağı geniş bir tencerede kızdırıldıktan sonra doğranmış soğanlar atılarak kavrulur.
 
Salçası da atılarak kavurma işlemine devam edilir.
 
Doğranmış üzüm yaprakları, bulgur, kavurma ve 1 litre su eklenerek bulgur yumuşayıncaya kadar pişirme işlemine devam edilir.
 
Yemeğim biraz sulu olması gerektiğinden suyu azalmışsa birkaç bardak su daha eklenebilir.
 
Bulgurlar yumuşadıktan sonra haşlanmış olan yeşil mercimek, ince kıyılmış sarımsaklar ve tuzu da atılarak 15 dk. kadar daha kısık ateşte pişirme işlemine devam edilir. 
 
Son olarak yemek servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |