| 
 
| 
 
 
 | 
 
Contre Filet Nedir | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95297 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2014 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2006
 
 
Bonfileden sonra gelen en önemli parçadır. İçinde kılcal yağ damarları bulunduğu, çok kere bonfileden daha lezzetli bir et parçası olarak düşünülmektedir. Sığır conterfilet in bir tarafı daha çok yağlı olmak üzere etrafı yağlıdır. İçi sinirsizdir.
 
  
 
Rump bölgesi; rump steak buradan çıkarılır. 
 
Bonfilenin bulunduğu ve ondan önceki bölge. 
 
Contre filet steaklerinin çıkarıldığı bölge. 
 
2. ve 3. bonfıle ile birlikte bulunduğu bölge, buradan çıkan steaklerde bonfile parçasının farklı oluşları daha kolay anlaşılıyor.
 
Bonfile parçası (altta kalıyor) kesik hatlarla gösterilmiş.
 
Entre cote veya sirloin steak (kemiksiz).
 
Porterhouse steak, bu parçada solda contrefilet, sağda bonfile parçası görülmektedir. T kemiği de dikkat çekmektedir.
 
T bone steak, porter housedan biraz daha küçük parça, bonfile ve contrefilet parçaları.
 
Bonfile kaybolmuş, kemikli dilim. Contre filet dilimi, kemikli, bazı bölgelerde bu parçaya kemikli olduğu zaman, club steak adı verilir.
 
 
 
  
 | 
 
KONTRFİLE | 
 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83573 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2012 
2,020 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İsminden de kolayca anlayacağınız gibi, filenin altta olduğunu kabul edersek, üstü, hayvanın sokum bitiminden, diğer tabirle, kalçanın bitiminden kaburganın 2'nci kemiğine kadar olan sırt kısmıdır. Bir sığırdan 2 bonfile çıktığı gibi, 2 de kontrafile çıkar.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KONTRFİLE Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları
 | 
 
 
 
 |