|
Konsome |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176932
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
5 su bardağı et suyu
150 gram yağsız dana kıyma
1 adet havuç
1 adet pırasa
2 adet kereviz sapı
1 adet domates
2 adet yumurta beyazı
Tuz
Öncelikle geniş bir tencerede 5 su bardağı et suyunu kaynatıp altını kısın. Sebzeleri küp küp doğrayın. Kıyma, sebzeler ve yumurta beyazını et suyuna ilave edin. Ara ara karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Ocağın altını kısıp yumurtanın suyun üzerinde katılaşarak birikmesini bekleyin. Kaşığın arkasıyla katılaşan katmanın ortasında bir delik açın. Bu hem dumanın çıkmasına hem de konsomenizin durumunu kontrol etmenize yardımcı olur.Yarım saat boyunca karıştırmadan bu şekilde kısık ateşte pişirdiğiniz konsomenin üzerindeki katı parçayı kevgirle alıp tülbent serdiğiniz süzgeçle süzün. Çıkan berrak su konsomedir. Sıcak olarak servis yapın.
|
Konsome |
|
göz
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc125858
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2017
823 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fikret Aktoros
Tavuk, sığır veya av etlerine 10-12 su bardağı su koyarak hafif hararetli ısıda uzun süre pişiriniz. Pişmesine yakın tuz ilave ediniz. Suyunu çorba kasesine boşaltıp limon suyu ile servis yapınız.
Not: Yanında küçük kraker veya ekmek garnitürü verilebilir.
|
DANA KONSOME |
|
H'ece
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.02.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc61923
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
7,834 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr dana kıyması (yağsız)
4 yumurtanın akı
1800 gr (9 su bardağı) et suyu
200 gr (1 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymayı 1 gün buzdolabında bekleterek kanını bırakmasmı sağlayınız.
Büyük bir tencereye kanlı olarak kıyma, et suyu, su ve tuzu koyarak ağır ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtınız. Kaynamaya başlamadan hemen önce karıştırmayı durdurunuz. Karışım kaynamaya başladıktan sonra 2+1/2-3 saat kaynatıp, bir kepçeyle üstüne tülbent gerilmiş bir tencereye (karışımı bulunduğu tencerede asla karıştırmayınız) aktarınız. Konsomeyi içine değişik malzemeler ekleyerek yada tek başına servis ediniz.
|
KONSOME |
|
barkot
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc47341
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010
2,443 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 litre et suyu
1/2 kg yağsız sığır eti
1 çorba kaşığı salça
4 büyük soğan
150 gr mevsim sebzeleri
2 yumurtanın akı
2 adet tane karabiber
1 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
Et makinede kalınca çekilir ve bir kaba konur. Sebzeler, ince ince doğranır, yıkanır ve et kabına karıştırılır, yarım litre soğuk et suyu ilâve edilir. Ayrıca, salça, tane karabiber, karanfil, bir defne yaprağı ve 2 yumurtanın akı da karıştırıldıktan sonra buzdolabına kaldırılır.
Bir gün dolapta saklanır. Ertesi gün dolaptan çıkarılarak bir tencereye alınır. Üzerine 3 litre et suyu dökülüp ocağın üzerine konur. Hafif hafif kaynatılır. Tencerenin yüzündeki yağlar bir kepçe ile alınmalıdır. Soğanlar, fırında 3 dakika kadar kararması beklenerek pişirilir ve konsemeye atılır. Tencere hafif ateşte 5 - 6 saat kaynatılır. Konsome berraklaşıp parlak bir şekil alınca ateşten indirilir. 15 dakika sonra bir kepçe ile alınarak tülbentten süzdürülür. Sıcak ya da soğuk olarak servis yapılır.
|
KONSOME |
|
Kibele
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2009
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37839
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2009
2,491 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Litre et suyu (4 bardak)
4 Adet yumurta akı
1/2 Litre su (2 bardak)
1/2 Kgr. yağsız sığır kıyması
Kâfi miktar tuz.
Bir kap içinde sığır eti kemikleri ile beraber iyice kaynatınız, elde ettiğiniz et suyunu bir tarafa soğumaya bırakınız.
Üzerinden donmuş olan yağlarını bir kepçe ile alınız.
Diğer bir kaba 2 yumurta akı kırınız. Telle 2 dakika kadar düğerek köpük haline getiriniz.
Bu karışıma sığır kıyması ve 2 bardak su katınız.
Yağı alınmış et suyunuda ilâve ediniz.
Hafif ateş üzerinde kabın ağzı açık olarak kaynatınız.
Tencereyi ateşten alınız. Üzerine birikmiş olan köpükten kepçe ile alınız.
Geri kalan suyunu temiz bir bezden süzerek geçiriniz.
Soğumaya bırakınız.
Çay fincanları veya küçük kaselerle servis ediniz.
|
KONSOME |
|
Kibele
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.07.2009
Mesajlar: 24 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc37836
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2009
2,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. yağsız sığır eti
3 Defne yaprağı
2-3 Tane karabiber
1 Küçük baş kereviz
1 Sap prasa
2 Küçük havuç
1 maydonoz sapı
1 Çay kaşığı kekik
Yağsız sığır etinin jarre kısmını kıyınız.
Havuç, kereviz, prasa, maydonoz sapı, kekik, defne, tane karabiberleri ete karıştırınız.
Bir tencere içine soğuk suyla beraber yukardaki gereçleri koyunuz.
Bu karışımı iyice karıştırınız.
Önceden fırında pembeleştirilmiş tavuk ciğeri, katısını ilâve ediniz.
Yağsız et suyu ve diğer gereçler ateş üzerinde kaynamaya koyunuz.
Kaynamaya başlarken, ateşi orta ısıya getiriniz.
1,5 - 2 saat yavaş yavaş kaynatınız.
Böyle bir et suyu et ve kemik yönünden zenginse berraklaştırma süresini azaltınız.
Hazırlanan konsemeyi tülbentten süzünüz.
Tekrar kaynatınız ve üzerinden yağlı kısımları alınız,
Not: KONSOME Berraklaştırılarak, koyulaştırılmış etsuyudur.
|
Konsome |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24077
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,603 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
500 gr sığır kıyması
Koku Buketi: 1-2 kahve kaşığı tane kara biber 1 fiske çay karanfil kereviz, maydanoz kökü
Tuz
3 litre et ya da tavuk suyu
1 adet soğan
1 adet havuç
4 yumurta akı
Ayıklayarak iri parçalara böldüğünüz sebzeleri, sığır kıyması ve koku buketiyle birlikte bir kaba koyun. Hafifçe tuzladıkdan sonra kapağını kapatarak 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Daha sonra bu malzemeyi bir tencereye aktararak üzerine soğuk et suyu dökün. Ateşe koyup kaynama noktasına kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 1,5-2 saat hiç karıştırmadan pişirin. Ocağın altını kapadıktan sonra malzeme dibe çökünceye kadar dinlendirin.
Bulandırmadan, dikkatle ince bir tülbentle süzün ve kaynayıncaya kadar yeniden ısıtıp servis yapın.
Not: iyi bir konsome yapabilmek için, kalın emaye, ya da içi sırlı toprak tencereler seçin.
|
|