|
|
KONSOME (tavuk) |
|
H'ece
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.02.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc61924
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011
2,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr tavuk kıyması
4 yumurtanın akı
1800 gr (9 su bardağı) tavuk suyu
200 gr (1 su bardağı) su
1 tatlı kaşığı tuz
Büyük bir tencereye tavuk kıymasi, tavuk suyu, su ve tuzu koyarak ağır ateşte tahta kaşıkla karıştırarak ısıtınız. Kaynamaya başlamadan hemen önce karıştırmayı durdurunuz. Karışım kaynamaya başladıktan sonra 2+1/2-3 saat kaynatıp, bir kepçeyle üstüne tülbent gerilmiş bir tencereye (karışımı bulunduğu tencerede asla karıştırmayınız) aktarınız. Konsomeyi içine değişik malzemeler ekleyerek yada tek başına servis ediniz.
|
KONSOME (Tavuk suyundan) |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc79732
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012
2,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram tavuk kıyması (kalın makineden çekilmiş)
1 çorba kaşığı tuz
5 su bardağı soğuk su (1 litre
6 yumurtanın beyazı
20 su bardağı tavuk suyu (4 litre)
2 adet iri soğan
125 gram kereviz
125 gram havuç
1 bağ maydanoz kökü ve sapları
1 adet defne yaprağı
1/2 çorba kaşığı kekik
1) Kıymanın kanını bırakması için akşamdan, tavuk suyu hariç, bütün malzemeyi bir kaba koyup iyice karıştırınız ve buzdolabına koyunuz.
2) Sabah bu malzemeyi kaynatacağınız tencereye yerleştirip, tavuk suyunu da ilâve ederek hızlı ateşe koyunuz ve ağır ağır, devamlı, kaynama zamanına gelinceye kadar ağaç bir spatula ile karıştırınız.
3) Kaynadıktan sonra, karıştırmayınız ve ağır ateşte 3 saat kaynatıp ateşten alınız. Temiz bir tülbentten katiyetle karıştırmadan, yalnız et suyunu alarak, süzdürünüz ve sıcak benmaride muhafaza edip, istediğiniz zaman servis yapınız.
|
|
KONSOME (tavuk) Tarifleri Ezme Çorba Tarifleri
|
|