Kısa URL: https://ml.md/lc153007
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2020
630 defa indirildi / yazdırıldı
Baharatı için:
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karanfil
2 tatlı kaşığı damla sakızı
Hamuru için:
150 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
2 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı un
1-2 yemek kaşığı susam
Tereyağını eritip ılınması için bekleyin.
Un ve susam hariç malzemeleri tereyağıyla karıştırın.
Ununu da azar azar ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.
Susama batırıp kömbe kalıbına bastırarak şekil verin.
Hazırladığınız kömbeleri tepsiye dizin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Kömbeleri 25 dakika pişirip soğuyunca servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc147635
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2020
552 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram tereyağı
Yarım su bardağı süt
1,su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı muskat
Tuz
Dövülmüş damla sakızı
Susam
Bir kasede yağ, şeker ve sütü bir kasede güzelce karıştırın.
Ardından diğer malzemeleri de ekleyip unla beraber yoğurun.
Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp susama bulayıp şekillendirin.
Orta sıcaklıktaki fırında da pembeleşinceye kadar pişirin.