|
|
Kolyoz |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106426
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2015
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
İBB Su Ürünleri Hali Müdürlüğü
Vücudunun sırt bölgesinde düzensiz, ağ teskil edecek sekilde koyu mavi-siyahımsı çizgiler bulunur. Karnın yan tarafları ise az çok büyük olan yesilimsi gri beneklidir.
Bütün denizlerimizde bulunmakla beraber daha çok Marmara balığı sayılır. Seklen uskumruya çok benzer fakat ayrı bir türdür. Büyük Okyanus'ta da sürüler halinde yasar. Küçük balıklar, yavrular ve planktonlarla beslenir.
Maksimum uzunluk 50 cmdir. Karadenizde ise bu 35 cmdir. Ortalama uzunluğu 15-30 cm arasındadır.
ÜREME DÖNEMİ: 2-3 yasında olgunlasan disileri Temmuz-Ağustos arası 300-400 bin yumurtasını denize bırakır.
AV YASAĞI: Minimum av boyu 18 cm.dir.
TÜKETİM ŞEKLİ: Eti uskumru kadar lezzetli olmamakla beraber, taze-kuru-tuzlu olarak bol tüketilen bir balıktır.
|
|
Kolyoz Tarifleri Diğer Konular
|
|