|
|
Kölle (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31395
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
8,458 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Buğday, kuru fasulye, kuru nohut, kuru bakla, kuru mısır, kaynatılır. Kırmızıbiber, karabiber, tuz eklenir. Üzerine dövülmüş ceviz ve badem, nar ekşisi, limon suyu ve isteğe göre pulbiber, karabiber gibi baharatlar eklenerek yenir. Kölle özel anma günlerine özgü bir yemektir. (Diş köllesi, sünnet köllesi, düğün köllesi)
|
Kölle (Antalya) |
|
damat bey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.10.2019
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146273
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2019
720 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
2,5 su bardağı buğday
½ su bardağı nohut
½ su bardağı kuru fasulye
½ su bardağı siyah fasulye
½ su bardağı mısır
½ su bardağı bakla
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
1 çorba kaşığı dövülmüş susam
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 dilim limon
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Kullanılacak malzemeler bir gün öncesinden ıslatılır.
Malzemeler pişmeye başlamadan önce suları süzülerek tekrar sudan geçirilir.
Siyah fasulyeler ayrı bir tencerede 45-50 dakika haşlanır.
Kalan diğer malzemeler 45-50 dakika büyük boy tencerede haşlanır.
Siyah fasulyeler piştikten sonra suyu süzülerek büyük boy tencereye alınır.
Hazırlanan karışım bir kaseye alınır, üzeri nar ekşisi, ceviz, susam, pul biber ve karabiberle süslenerek yanında bir dilim limon ile servis edilir.
|
|
Kölle (Antalya) Tarifleri Akdeniz Yemekleri
|
|