|
Köle Hamuru (Kastamonu) |
 |
berika
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc148170
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2020
497 defa indirildi / yazdırıldı
|
Un
Su
Tereyağı
Pekmez
Suyu tencerede kaynatın.
Unu azar azar ilave ederek koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
Koyulaşmış hamurdan bir kaşık yardımıyla parçalar koparıp tepsiye yerleştirin.
Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirip hamurları pekmeze bandırarak yiyebilirsiniz.
Hamurları pekmez yerine sade ya da sarımsaklı yoğurtla da tüketebilirsiniz.

|
Köle Hamuru (Kastamonu) |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116076
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2016
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Bir tencerede kaynayan suya az az un bırakılır ve devamlı olarak karıştırılarak koyu bir kıvama gelmesi sağlanır. Sonra bu koyu hamur bir kaşık ile tepsiye dizilir. Üzerine kızdırılmış tereyağı döküldükten sonra pekmeze bandırılarak yenir. Tepsiye alındıktan sonra pekmez ya da tatlı bir madde dökülmeden sade bir şekilde yenebileceği gibi sarımsaklı yoğurtla da yenebilir.

|
Köle Hamuru (Kastamonu) |
 |
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67639
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2011
7,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
2 su bardağı pekmez
2 su bardağı su
2,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı ceviz
Tencereye suyu koyun ve kaynatın. Azar azar un ilave ederek devamlı karıştırın, kalılaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın. 1 çorba kaşığını suya batırarak hamurdan kaşık kaşık alıp bir tepsiye dizin. Tavada tereyağını kızdırın. Hamurların üzerine dökün. Pekmezi üzerine gezdirip bol ceviz serperek servis yapın.
|
|