|
|
KOLAY YOĞURT TATLISI |
|
gülfidan korluer
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2012
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72082
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012
2,598 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı irmik
3 çay bardağı un
2-3 çay bardağı tozşeker
1 kahve kaşığı karbonat
Limon veya portakal kabuğu rendesi
Şurubu için:
750 gr. tozşeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon
3 yumurtayı geniş bir kaba koyunuz.
İçine şekeri, yoğurdu, karbonatı koyup, iyice karıştırınız.
Karışıma unu, irmiği, limon kabuğu rendesini koyup, iyice karıştırınız.
Küçük bir tepsiyi iyice yağlayıp, karışımı dökünüz.
Orta ısılı fırında 20-30 dakika altını ve üstünü pembe renkte pişiriniz.
Soğuk şurubu üzerine döküp, çekinceye kadar arasıra kaşıkla üzerine döküp, şurubu çektiriniz.
Soğutup, keserek servis yapınız.
Üzerine Hindistancevizi rendesi veya kaymak, kıyılmış yeşilfıstık serpip, servis yapınız.
ŞURUBUN HAZIRLANMASI:
750 gr. şekeri, suyu bir tencereye koyunuz.
Karıştırarak ateş üzerinde şekerin erimesini temin ediniz.
Şeker eriyince karıştırmadan çeyrek limonu sıkıp, içine atınız.
5 dakika kaynatıp, ateşten alınız.
Biri sıcak, biri soğuk olmak üzere tatlının üzerine dökünüz.
|
KOLAY YOĞURT TATLISI |
|
bal köpüğü
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2011
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc62377
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2011
2,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yoğurdu bir tencereye koyarak tahta kaşıkla iyice karıştırınız. Üzerine pudra şekeri, yumurta, erimiş tereyağı ve un koyup karbonat da ilâve edilmelidir. Güzelce karıştırdıktan sonra bu hamuru içi yağlanmış tepsiye koyarak, orta hararetteki fırında kabarıncaya kadar pişiriniz. Hazırlanan ılık şurup fırından çıkan bu sıcak hamura dökülecek. Soğuyunca kesilerek servis yapılır.
|
KOLAY YOĞURT TATLISI |
|
mudi
Aşçı
Kayıt: 24.11.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58343
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2010
2,550 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın. Bunu bir kaptaki 200 gram yoğurda karıştırın. Biraz karbonat, 1 kahve fincanı dolusu irmik, 5 yumurta, 5 kahve fincanı dolusu un katıp iyice karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp fırına verin. Çıkınca 1 bardak su serpip üstünü örtün. 2 bardak suda 4 bardaktan biraz daha az şekeri limon suyu ile kaynatıp şerbet yapın. Soğuyan tatlıya sıcak sıcak dökün.
|
KOLAY YOĞURT TATLISI |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1343
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2006
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta, 1 bardak şeker ile çarpılır. 1 bardak yoğurt, limon kabuğu rendesi, yarım limon suyu, 1 çay aşığı kabartma tozu koyup karıştırılır. Elenmiş 2,5 bardak un ilave edilir. Yağlanmış tepsiye boşaltılır. Orta ısılı fırında pişirilir. Üzerine hemen 4,5 bardak şeker, 4,5 bardak su ve 1/4 limon suyu ile hazırlanmış sıcak şurup dökülür ve kabarması için kapak kapatılır.
ML® Selver Paşa Tatlısı için tıklayın
|
|
KOLAY YOĞURT TATLISI Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
|
|