| 
 | 
| Kolay Yayla Çorbası | 
|  | fatma hanım Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.03.2020
 Mesajlar: 57
 Şehir: Van
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149593 Gönderme Tarihi: 01.Nis.2020
 470 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yemek kaşığı un
 3 yemek kaşığı yoğurt
 1 adet yumurta sarısı
 Yarım çay bardağı pirinç
 Tuz
 Sıcak su
 Üzeri için:
 Tereyağı ya da sıvı yağ
 Nane
 
 Pirinci haşlayıp süzün.
 Un, yoğurt ve yumurta sarısını pürüz kalmayana kadar çırpın ve tencereye alın.
 Ilık su ekleyip karıştırın.
 Haşladığınız pirinci de ekleyin ve kıvamı koyulaşana kadar kaynatın.
 Altını kapatıp tuzunu ilave edin ve ocaktan alın.
 Tereyağı ya da sıvı yağı tavada kızdırıp naneyi içinde kavurun.
 Çorbanızın üzerine gezdirip servis edin.
 
 
  
 
 | 
| Yayla Çorbası | 
|  | sarı kiraz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2011
 Mesajlar: 32
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc66607 Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2011
 2,384 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4.5 su bardağı su
 2 çorba kaşığı pirinç
 2 çorba kaşığı un
 1 kase yoğurt
 
 Pirinci, 4 bardak suda haşlayın. Unu yarım su bardağı suya karıştırıp, boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pirinçler pişince, kaynayan suya sürekli karıştırarak azar azar ekleyin. Birkaç taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alarak 5-10 dakika bekletin. Yoğurdu iyice çırpın. İçine tenceredeki sudan 1-2 çorba kaşığı ilave edin. Daha sonra sürekli karıştırarak tencereye ilave edin.
 
 
 | 
| KOLAY YAYLA ÇORBASI | 
|  | yarım elma Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.02.2010
 Mesajlar: 24
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc47312 Gönderme Tarihi: 15.Şub.2010
 2,761 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 litre et suyu
 250 gr yoğurt
 100 gr tereyağı
 200 gr pirinç
 2 adet yumurta
 100 gr un
 10 gr nane
 tuz
 
 Bir tencerede et suyu kaynatılır, içine pirinç ilâve edilir. Bir kuşanede un, tereyağı, yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılır. Buna bir bardak şu da katılıp yeniden iyice karıştırılır. Bu karışım, kaynayan et suyunun içine süzdürülerek ve karıştırılarak yediriie yedirile boşaltılır. Bu kez ağır ateşte 20 dakika pişirilir. Sonra erimiş tereyağı ve nane karıştırılır, çorbaya dökülür.
 
 
 | 
| Kolay Yayla Çorbası | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36722 Gönderme Tarihi: 21.May.2009
 3,203 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemeler
 Yarım bardak pirinç
 2 kaşık un
 1 yumurta
 1 kase yoğurt
 3-4 kaşık sıvı yağ
 Tuz, kuru nane
 
 
 Pirinç yıkanıp 10 bardak suda iyice haşlanır. Yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılıp bir başka tencerede kısık ateşte devamlı karıştırılarak kaynatılır. Kaynamakta olan pirince yavaş yavaş ilave edilir. Tuzu da konarak biraz da beraberce pişirilir. Servis yaparken kuru nane yağda yakılır ve tabakların üzerinde gezdirilir, sıcak servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |