|
Kolay Vişneli Tart |
|
Postmodern
Aşçı
Kayıt: 31.03.2010
Mesajlar: 19 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc49657
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2010
1,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler 8 kişilik:
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 paket dondurulmuş vişne
1 adet yumurtanın sarısı
Margarini geniş bir kaba alın. Yumurta, tozşeker, kabartma tozu ve aldığı kadar unu karıştırın. Hazırladığınız hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırıp hamuru tart kalıbına yayın. Üzerine vişneleri dizin. Ayırdığınız hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak ince uzun şeritler hazırlayın. Şeritleri tartın üzerine enlemesine ve boylamasına dizerek kafes şekli verin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Kolay Vişneli Tart |
|
can can
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2009
Mesajlar: 70 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc44154
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2009
1,929 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılan malzemeler
300 gr çöpleri ayıklanmış ve çekirdekleri çıkartılmış vişne
3 yumurta
120 gr sade un
330 ml süt
150 gr şeker
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Vişne tanelerini yağlanmış ve unlanmış 30 cm'lik bir tart kalıbının dibine tek sıra halinde ve düzgünce dizin.
Yumurtaları, sütü ve şekeri mikserde karıştırın, en son unu ekleyin iyice karıştırın.
Karışımı tart kalıbındaki vişnelerin üzerine dökün. 40 dakika fırında pişirin. Soğuduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın ve servis yapın.
Not: Çekirdeklerini çıkartırken açığa çıkan vişne suyunu tartta kullanmayın, şeker katın için.
|
KOLAY VİŞNELİ TART |
|
güner ateş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc35994
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
2,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik
1,5 su bardağı un
12 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta sarısı
Tereyağı
Üzerine:
1 su bardağı vişne tanesi
Hamur için, bütün malzemeyi derin bir kabın içinde iyice yoğurun. Yuvarlak bir cam kalıbı yağlayıp, üzerine hafifçe un serpin (bu şekilde tart kalıptan daha rahat çıkar). Hamurdan ceviz iriliğinde bir parça koparın. Buzluğa alıp, dondurun. Kalan hamuru, kalıba yayın. Üzerine vişne tanelerini koyun. Ardından buzlukta beklettiğiniz hamuru rendeleyin. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Daha sonra orta ısılı fırında, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin.
|
|