| 
 
| 
 
 
 | 
 
KOLAY VANİLYALI KREMA | 
 
  | 
müdür 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57339 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010 
2,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Bir kilo halis sütü kaynatırken, içine bir kalem, vanilya atmalı, 300 gram ve daha fazla şeker ilâve etmeli.
 
Ayrıca, 6 yumurta sarısını çalkaladıktan sonra, süte yavaş yavaş yedirirken vanilya kalemini sütten çıkarmalıdır.
 
Bu kremayı az kuvvetli ateşte pişirmeli ve kurtarıp hususî küçük kâselere bölünmelidir.
 
Arzu edilirse, gül suyu da serpip servis yapmalıdır.
 
 
Not: Aynı şekilde toz vanilya da kullanılabilir.
  
 | 
 
KOLAY VANİLYALI KREMA | 
 
  | 
Kimya Hatun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.02.2011 
Mesajlar: 31 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc62683 
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011 
2,780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kilo süt
 
70 gram un
 
250 gram toz şeker
 
1 paket vanilya
 
3 yumurta
 
100 gram badem
 
 
Bir tencere içerisine un, şeker, üç yumurtanın sarısı ve vanilyayı atarak telle iyice karıştırınız. Üzerine bir litre sütü de ilâve ederek un çorbası kıvamına gelinceye kadar karıştırıp, pişiriniz.
 
Diğer tarafta, 100 gram bademin kabuklarını soyunuz. Fındık makinasından geçirip, katı kar haline getirdiğiniz üç yumurtanın akı ile birlikte, kremanın içine katınız, iyice karıştırınız. Servis kâselerine boşaltınız, üzerini arzuya göre, fındık, fıstık veya bademle süsleyiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
KOLAY VANİLYALI KREMA Tarifleri Aşure Tarifleri
 | 
 
 
 
 |