| 
 
 
 | 
Kolay Tavuk Göğsü | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71034 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2011 
2,477 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım paket margarin
 
4 fincan un
 
1 yemek kaşığı nişasta
 
1 litre süt
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
 
Yarım paket margarini eritip üzerine 4 fincan unu ve nişastayı ekliyoruz. Kısık ateşte 2 dk kavuruyoruz. İçine sütü ve toz şekeri ekliyoruz. Tatlı koyulaşınca için vanilya ekliyoruz. Ocaktan aldıktan sonra mikserle 10 dk çırpıyoruz ( içine isteğe göre tarçın yada bisküvi parçalarıda ilave edebilirsiniz) buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Pratik Tavuk Göğsü | 
  | 
onbaşı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.06.2016 
Mesajlar: 26 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117659 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2016 
1,360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Sema Saydam
 
 
1 kg. süt
 
½ paket margarin
 
1 su bardağı un
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
1 paket vanilya
 
Süslemek için:
 
Renkli çikolatalar
 
Gıda simi
 
 
Kısık ateşte yağımızı eritelim Unu ilave edip kavuralım. Sütü ve şekeri ilave edip kaynayıncaya kadar orta ateşte pişirelim. Piştikten sonra vanilyayı ilave edip blendırda köpürene kadar çırpalım. Sıcakken servis kaselerine koyup soğuyunca süsleyelim.
 
 
 
  
 | 
Kolay Tavukgöğsü | 
  | 
yakupcan 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2016 
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114528 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2016 
1,336 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gr. tavuk göğsü
 
Yeteri kadar su
 
1 litre süt
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı buğday nişastası
 
 
Tavuk etini üzerini geçecek kadar suda haşlayın. Sudan çıkarıp hem kokusu çıkana, hem de iyice liflerine ayrılana kadar suyun altında tutup sıkın. Bir tencereye süt, un, buğday nişastası ve didilmiş tavuk etini koyun, sürekli karıştırarak ve arada sırada ezerek pişirin. Muhallebi kıvamına gelince yağlanmış cam kaba dökün.
  
 | 
Pratik Tavuk Göğsü | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163948 
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2022 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
125 gr margarin
 
5 su bardağı süt
 
1.5 su bardağı şeker
 
Tarçın (Üzerine serpmek için )
 
 
Geniş bir tencerede margarinimizi eritiyoruz.
 
Üzerine unu ekleyip, 2 -3 dakika karıştırıyoruz.
 
Süt ve şekeri de ekleyip bir süre karıştırdıktan sonra unun topaklanmaması için mikserle 5 dk çırpıyoruz.
 
Daha sonra katılaşana kadar sürekli karıştırıyoruz.
 
Islattığımız borcama döküp, buzdolabında yaklaşık 1 saat bekliyoruz.
 
Üzerine tarçın serpip, dilimleyip servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |