Kısa URL: https://ml.md/lc64708
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2011
2,717 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay bardağı pekmez
1 adet hazır pasta keki
1.5 çay bardağı hindistancevizi
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı fındık
Pandispanyayı fırın tepsisine koyun. Üzeri için pekmez, hindistancevizi, yumurta, eritilmiş tereyağı, toz şeker ve dövülmüş fındığı iyice çırpın. Pasta tabanının üzerine kenarından taşmayacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc75705
Gönderme Tarihi: 14.May.2012
1,982 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket fındıklı yuvarlak bisküvi
1 poşet toz krem şanti
1 çay bardağı süt
Toz krem şanti soğuk süt ile hazırlanır. Bisküviler süte batırılıp çıkarıldıktan sonra, düz kısmına krem şanti konulur ve diğer bisküviyle kapatılır. Bu birleşim hindistancevizine iyice bulanır. Derin dondurucuda 1 gece bekletilir. Ertesi gün servis yapılır.
32 kedidili bisküvi
1 paket sakızlı muhallebi
4 su bardağı süt
Böğürtlen
Sakızlı muhallebi harcını tencereye alın. Sütü ilave edip iyice karıştırın. Koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra muhallebiyi mikserle karıştırıp ılındırın. Kedidili bisküvileri ortadan ikiye kesin. Küçük yuvarlak kalıpların iç kenarlarına kesik yerleri alta gelecek şekilde bisküvileri dizin. Ortadaki boşluğa sakızlı muhallebiyi paylaştırın. 10 dakika bekletip bisküvileri bozmadan kalıptan çıkarın. Böğürtlenlerle süsleyip servis yapın.