|
|
Kolay Savoyer Pasta |
|
uras
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2013
Mesajlar: 38 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc92114
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2013
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
8 adet savoyer bisküvi
1/2 bardak hazır meyve suyu
1 paket çırpılmış krem şantiy
3 kaşık un
4-5 kaşık şeker
1/2 lt süt
Süt, un, margarin ve şekerle bir muhallebi hazırlayın, soğuduktan sonra üzerine çırpmış olduğunuz krem şantiyi ekleyerek karıştırın
Savoyerleri meyve suyu ile ıslatıp tepsiye dizin, üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın, istediğiniz şekilde süsleyin. Soğuduktan sonra servis edin.
|
KOLAY SAVAYERLİ PASTA |
|
behram çavuş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2012
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc72016
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012
4,777 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. savayer bisküvisi
Yarım su bardağı tozşeker
1 paket beze
2-3 adet meyve şekerlemesi
1 kutu kremşanti
1 çorba kaşığı neskafe
3 adet yumurta sarısı
Tart kalıbına veya cam bir servis tabağına bir sıra savayer bisküvilerini diziniz.
Kremşantinin kutudan çıkan 2 paketini birden bir kâsede hazırlayınız.
Kremşantiyi üç kısma ayırınız, birinci bölümüne bezeleri kırıp karıştırınız. İkinci bölümüne neskafe karıştırınız. Üçüncü bölümüne de meyve şekerlemelerini doğrayıp, karıştırınız.
Tabaktaki bisküvilerin üzerine önce beze karıştırılmış kremşantiyi koyup, yayınız.
Tekrar bisküvi dizilip bunun da üzerine neskafeli karışımı sürünüz.
Tekrar bisküvi dizip, bunun da üzerine meyve şekerlemeli kremşantiyi koyup, yayınız.
Kabı buzluğa koyup, dondurup, servis yapınız.
|
KOLAY SAVAYER PASTASI |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43634
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2009
2,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
2 Şişe süt (1 Kg.)
1 Küçük paket margarin
2 Yumurta sarısı
3 Çorba kaşığı hindistancevizi
3 Çorba kaşığı mısırözü nişasta
1 Çorba kaşığı un
2 Su bordağı toz şeker
1 Limon kabuğu rendesi
200 Gram savayer bisküvisi.
YAPILIŞI
1 Bir tencereye, şekeri, unu, hindistancevizini, nişastayı ve limon kabuğunu koyarak karıştırınız.
2 Bu karışıma, sütle karıştırılmış yumurta sarılarını ve margarini ilâve ederek karıştırınız.
3 Ateş üzerinde karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz.
4 Koyulaşınca ateşten alınız.
5 Naylon serilmiş kalıba, önce bir kat kremadan, bir sıra savayer bisküvisinden, sonra yine bir kat krema sererek kat kat döşeyiniz.
6 Buzdolabında 1 - 2 saat bekletiniz.
7 Servis tabağına ters çeviriniz.
8 Zevkinize göre üzerini dövülmüş fındık, ceviz ve hindistanceviziyle süsleyiniz.
|
|
KOLAY SAVAYER PASTASI Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|