| 
 | 
| Kolay Sade Kek | 
|  | nalan Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.06.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: İstanbul
 | Kısa URL: https://ml.md/lc37626 Gönderme Tarihi: 23.Haz.2009
 2,265 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı un
 1 çorba kaşığı şeker
 2 çorba kaşığı margarin
 1 su bardağı süt
 125 gram üzüm
 6 adet yumurta
 1 adet limon
 1,5 kahve kaşığı karbonat
 
 Yağla şekeri iyice ezin. Bembeyaz olunca 6 yumurta sarısını ilâve edin. iyice çırpın. Limon kabuğunu rendeleyin. Sütü, karbonatı, unu ilâve edin. iyice karıştırın. Üzümleri una bulayarak serpin. Yumurta aktarını kar gibi olana kadar çırpın. Hamura katarak bir iki kez karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına koyun. Orta sıcaklıktaki fırında 40-45 dakika pişirin.
 
 
  
 
 | 
| Kolay Sade Kek | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176614 Gönderme Tarihi: 27.Şub.2024
 434 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.yenisafak.com
 
 4 adet yumurta
 1,5 su bardağı süt
 1,5 su bardağı sıvı yağ
 1 şişe maden suyu (200 ml.)
 1 paket kabartma tozu
 2 paket vanilya
 1 su bardağı toz şeker
 5 - 5,5 su bardağı un
 
 Yumurtaları genişçe bir kabın içerisinde kırın ve üzerine toz şeker ilave edin. Kremamsı bir kıvam alana kadar güzelce çırpın.
 Ardından süt, sıvı yağ, maden suyu, vanilyayı ilave ederek çırpmaya devam edin.
 Kabartma tozunu ilave edin. Unu da azar azar ilave ederek çırpma işlemini sürdürün. Akışkan kıvamlı bir kek harcı elde edin.
 Unlanmış ve yağlanmış kek kalıbına harcınızı aktarın. 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dakika kadar pişirin. Kekiniz pişince çıkarıp oda sıcaklığında soğutun.
 
 
  
 
 | 
| Kolay Sade Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184870 Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2025
 81 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2,5 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilin
 İsteğe bağlı: 2 yemek kaşığı kakao (kakaolu yapmak isterseniz), limon kabuğu rendesi veya damla çikolata
 
 Yumurtaları ve şekeri çırpın. Köpük köpük olana kadar çırpmak kekin kabarması için çok önemli.
 Süt ve sıvı yağı ekleyin. Homojen bir karışım olana kadar çırpın.
 Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Pütürsüz, akışkan bir kek hamuru elde edin.
 Yağlanmış kalıba dökün. Dilerseniz üzerine susam, fındık veya damla çikolata serpebilirsiniz.
 Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30–35 dakika pişirin. (İlk 20 dakika kapağı açmayın.)
 Kürdan testi yapın. Temiz çıkıyorsa kekiniz hazırdır.
 
 Not: Oda sıcaklığındaki malzemeler daha iyi sonuç verir. Kek harcını çok uzun süre çırpmayın; un ekledikten sonra sadece karışana kadar çırpın. Keki fırından çıkardıktan sonra kalıpta biraz dinlendirin, sonra çıkarın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |