| 
 
 
 | 
Pratik Revani | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145197 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2019 
601 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yumurta
 
1/3 su bardağı şeker
 
Yarım su bardağı irmik
 
1/3 su bardağı yoğurt
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı un
 
 
Fırını önceden 170 derecede ısıtın.
 
Derin bir kaba aldığınız şeker ve yumurtayı yüksek devirde karışım kabarana ve homojen bir hal alana dek mikserle çırpın.
 
Yumurtalar istenilen kıvama geldikten sonra yoğurt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam edin.
 
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ayrı bir kaba alın. İrmik ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve havalandırarak birbirlerine karışmalarını sağlayın.
 
Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyin ama çok karıştırmayın. Unların gözden kaybolacağı kadar karıştırmanız yeterli.
 
Orta boy bir fırın kabını hafif yağlayın. İçerisine revani karışımını dökün ve önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Bu arada şerbet malzemelerini bir tencereye alın. Yüksek ateşte karıştıra karıştıra pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve tıkırdamaya alın. 10 dakika da bu şekilde pişsin. Sonra soğuması için kenara alın.
 
Pişen revani kekini fırından çıkarın. Tamamen soğuyan şerbeti, sıcak kekin üzerine, her yerine eşit miktarda dökün.
 
Şerbeti tamamen çekip soğuyunca dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
scarlett 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.07.2007 
Mesajlar: 42 Şehir: Çeşme | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73797 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2012 
2,206 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
4 adet yumurta
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı irmik
 
2 su bardağı un (Azar azar ekleyin.)
 
Şerbeti İçin;
 
4 su bardağı şeker
 
5 su bardağı su
 
 
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Daha sonra sıvıyağ, yoğurt ve irmik eklenir. Un kabartma tozu vanilya elenıp çok karıştırmadan yağlanmış tepsiye dökülür. Kızarana kadar pişirilir. Şerbet için şeker ve su kaynatılır. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbet dökülür.
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
aza 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73469 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2012 
2,190 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bardak şeker
 
1 bardak yoğurt
 
1 bardak sıvıyağ
 
1 bardak irmik
 
2 bardak un
 
1 adet kabartma tozu
 
4 adet yumurta
 
 
Şerbeti önceden hazırlıyoruz. Yumurtayı şekeri iyice çırpıyoruz. Sıvıyağı, yoğurdu, irmik ve unu karıştırıyoruz.  Kabartma tozunu ekleyip düz kare tepsiye döküp 180 derecede pişiriyoruz.
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
tosunum 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.01.2010 
Mesajlar: 36 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46851 
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2010 
2,774 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo yoğurt
 
yarım kilo irmik
 
1,5 kilo tozşeker
 
1 kahve kaşığı karbonat
 
6 yumurta
 
7 çorba kaşığı margarin
 
1 limon
 
4 bardak su
 
 
Yoğurt, yarım kilo tozşeker, 6 yumurtayı bir kaba koyup şeker eriyinceye kadar karıştırınız. İrmik, erimiş yağ, limon kabuğu rendesi ve karbonat ilâve ediniz. Yağlanmış tepsiye yarım limonun suyunu da katarak, yukardaki malzemeye karıştırınız. Orta hararetteki fırında 45 dakika adar pişiriniz. Üzerine bir bardak kaynar su gezdiriniz. Beş dakika yine fırında bırakınız. Üç bardak su, tozşeker, bir çorba kaşığı limon suyu bir taşım kadar kaynatanız. Sıcak olarak revaninin üzerine dökünüz. Sıcak bir yerde şurubu çektiriniz. Soğuduktan sonra keserek tabağa alınız ve servis yapınız.
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
Hazan Yaprakları 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2009 
Mesajlar: 55 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44406 
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2009 
3,755 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yumurta
 
2 çorba kaşığı şeker
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı irmik
 
1 paket kabartma tozu
 
hindistancevizi
 
çekilmiş çamfıstığı
 
 
Hazırlanışı:
 
Un, irmik ve kabartma tozunu bir kapta karıştırın. O Bir tencerenin içine 2 bardak su ve 2 bardak şekeri koyarak şurup haline gelinceye kadar kaynatın.
 
Yumurtaları ve 2 çorba kaşığı şekeri mikserde köpürene kadar iyice çırpın. Bu karışıma un, irmik ve kabartma tozu karışımını azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Hamur çok fazla karışırsa kesilir, bu nedenle dikkatli olun.
 
Elde ettiğiniz bu hamuru bir tepsiye dökün, 150 derecelik fırına verin ve 30 dakika pişirin. Hafif ılınmış şurubu, kabarıp pişen tatlının üzerine dökün.
 
Soğuduktan sonra hindistancevizi ve çamfıstığıyla süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
PROZAC 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.12.2009 
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44283 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2009 
3,859 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kahve fincanı irmik
 
1,5 kahve fincanı un
 
1/2 bardak toz şeker
 
1/2 fincan eritilmiş margarin
 
5 yumurta
 
1 tutam tuz
 
Tepsiyi yağlamak için:
 
1 çorba kaşığı un
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
Şurubu için:
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
2 bardak su
 
2 bardak toz şeker
 
 
Bir fırın tepsisinin altını ve kenarlarını yağlayın. Unu serpiştirin. Ters çevirerek unun fazlasını dökün. Yumurta sarılarını şekerle birlikte çırpın. Başka bir kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla birlikte kar haline getirin. Yumurta sarılarına karıştırılmış unla irmiği koyun. Metal bir kaşıkla karıştırın. Yumurta karını da yavaşça ekleyin. Eritilip, soğutulmuş margarini katın, tepsiye boşaltın. Önce 200 daha sonra 175 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Şurubu için şekerle suyu kaynatın. İnmesine yakın içine limon suyunu ilave edin. Fırından çıkarttığınız revaninin üzerine sıcak şerbeti dökün. Tepsinin içinde ılıtın. Kare kare keserek servis yapın.
 
 
 ML® Portakallı Dökme Tatlı için tıklayın 
 
ML® Kolay Havuç Dilimi (görsel)
 
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
bademler 
Yamak 
 
  
Kayıt: 13.04.2009 
Mesajlar: 6
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35393 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009 
3,145 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 kase yoğurt [ 200 gram] kaymaksiz
 
4/3 su bardagi seker
 
1,5  su bardagi un
 
1 paket vanilya
 
1 paket kabartma tozu 
 
Şerbeti için:
 
2 su bardagi toz seker
 
2.5 bardak su
 
 
Yumurtalari [ayirmadan]seker ve vanilya ile  cirpin , yogurdu ekleyin,sonra unu  ve kabartma  tozunu yaglanmis ufak ,orta boy arasi  bir tepsiye dokerek daha evvelden isitilmis 180 derecedeki isida revaniyi ustu kizarincaya  kadar pisirelim
 
not cok onemli
 
revaniyi firindan cikardigimiz vakit  hemen ustune oda sicakliginda 1 bardak soguk su dokelim ve ustunu kapatarak sogutmaya birakalim .
 
revanimiz iyicene soguduktan sonra  ustune hazirladigimiz sicak serbeti dokelim.
 
 
 ML® Ramazan Revanisi için tıklayın
 
  
 | 
Pratik Revani | 
  | 
alpayşişman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2008 
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21270 
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008 
4,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3  yumurta
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı irmik
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
2 su bardağı un
 
1 çay kaşığı karbonat
 
5 su bardağı şeker
 
limon kabuğu rendesi
 
 
Derin bir kap içinde yumurta ile 1/2 su bardağı şekeri biraz karıştırınız. Yoğurt, yağ ilâve edip yediriniz. İrmik, un, limon kabuğu rendesi ve limon suyunda eritilmiş karbonat kafap hepsini karıştırınız. Yağ .anmış tepsiye döküp orta hararetli fırında pişiriniz.Soğuyunca kalan şekere 5 su bardağı su koyup 5 dakika kaynatıp revaninin üzenine dökünüz.
 
 
ML® Ramazan Revanisi (görsel)
  
 | 
Kolay Revani | 
  | 
Behzat Şendilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19686 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007 
2,907 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet yumurta
 
1 bardak yoğurt
 
1 bardak şeker
 
3 bardak un
 
1 paket kabartma tozu
 
Şurup için:
 
4 bardak şeker
 
3,5 bardak su
 
 
Yumurtayı porselen bir kaseye koyup çatalla bir iki karıştırınız.
 
Yumurtaya, yoğurdu, şekeri, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup hepsini iyice karıştırınız.
 
Karışımı iyice yağlanmış bir kaba koyup önceden ısıtılmış orta hararetli ateşte altı üstü pembe renkte pişiriniz.
 
4 bardak şekeri, suyu ateşe koyup biraz suluca bir şurup yapınız.
 
Revani fırından çıkınca soğuk şurubu üzerine iyice gelecek şekilde dökünüz.
 
Soğuyuncaya kadar bekleyip sonra istediğiniz şekilde kesip servis yapınız.
 
 
 ML® Revani için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |