|
Kolay Puf Böreği |
|
cüneyt a.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2018
Mesajlar: 37 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc141237
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2019
739 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2,5- 3 su bardağı un
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yoğurma kabına yumurta ve yoğurdu alıp karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun. Tezgaha un serpin ve hamuru merdane yardımıyla çok inceltmeden açın. İster kurabiye kalıplarıyla, ister bardakla ister bıçakla kesip dilediğiniz şekli verin. Bol kızgın yağda tavayı arada sallayarak kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
|
KOLAY PUF BÖREĞİ |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc88414
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2013
1,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. un
200 gr. Beyaz peynir
1 yumurta
Una su ve tuz ilâve ederek hamur yapın. Küçük parçalar kopararak merdaneyle oval olarak açın. Bir yumurta ve peynirden oluşan içten azar azar ilave ederek kapatın. Kızartıp servis yapın.
|
KOLAY PUF BÖREĞİ |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc71461
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2012
2,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
Tuz
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvıyağ
1 kahve fincanı sirke
1 kahve fincanı sıvıyağ
Kıymalı veya peynirli börek içi
Unu hamur tahtasına eleyip, ortasını açınız.
Açılan yere 1 yumurta, sirkeyi, sıvıyağı, tuzu koyup, su ilâvesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Nemli bir bez altında 10-15 dakika dinlendiriniz.
Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, elinizle oval bir şekilde açıp, yassıltınız.
Üzerine kıymalı veya peynirli içi koyup, kapatınız.
Kızgın yağda kızartıp, sıcak servis yapınız.
|
Kolay Puf Böreği |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc56346
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
2,483 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1/2 kahve fincanı sıvı yağ
16 kahve fincanı un
2 kahve fincanı sirke
4,5 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı erimiş margarin veya tereyağı
1 su bardağı sıvı yağı (kızartmak için)
Tuz
İçi için;
İstenilen herhangi bir börek içi
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine sıvı yağı, yumurtayı, suyu, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamuru iki eşit parçaya bölüp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bezelerden birini unlanmış bir zeminde 0.1 mm. Kalınlığında açalım. Yufkanın üzerini erimiş margarinle yağlayalım. Yufkanın bir ucundan tutup rulo yaparak saralım. Ruloyu 5 cm. eninde parçalar halinde kesip iki ucunu büzelim. Hamurun büzülen kısımları alta ve üste gelecek şekilde dik konuma getirip merdane ile 0.3 mm. Kalınlığında açalım. (Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayalım.) Hamurların bir kenarlarına börek içini yayıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarını tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kağıt üzerine alalım.
|
Kolay Puf Böreği |
|
kristal küre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2010
Mesajlar: 37 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc45894
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2010
2,403 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
Bir miktar suyla sert bir hamur yapın. Yarım saat hamuru dinlendirdikten sonra yemek tabağı büyüklüğünde açın. Peynirli, kıymalı veya istediğiniz herhangi bir harcı açtığınız hamurların içine koyun. Yarım ay şeklinde kapatın. Börekleri kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın. Yağını çekmesi için kağıt havluya çıkartıp, servis yapın.
|
Kolay Puf Böreği |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43656
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yumurta
1 Yumurta kabuğu ölçeğinde yoğurt
1 Yumurta kabuğu ölçeğinde zeytinyağı
1 Çorba kaşığı sirke
biraz karbonat
Az tuz
Aldığı kadar un
1 Bütün malzemeleri iyice karıştırınız.
2 Unu yavaş yavaş katarak yumuşak bir hamur yapınız ve dinlendiriniz.
3 Ceviz kadar hamurlar kopararak yuvarlayınız.
4 Merdane ile 3 mm. kalınlığında açarak iç koyup kapatınız.
|
|