Yoğurt 1 Su Bardağı
Klasik Beyaz Peynir 1 Su Bardağı
Riviera Zeytinyağı 0.5 Su Bardağı
Un 3.5 Su Bardağı
Sofra Tuzu 1 Çay Kaşığı
Yumurta 2 Adet
Margarin 60 Gram
Kabartma Tozu 1 Paket
Margarini eritiyoruz ılıtıyoruz,yaklaşık yarım su bardağı oluyor. 1 su bardağı peynir rendesi, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı ile diğer malzemelerin tamamını yoğuruyoruz. İrice ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayarak COOK yağlı pişirme kağıdı yayılmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dk. pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc141822
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2019
555 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
200 gram peynir
Çörekotu
Süt, yağ, iki yumurta, tuz, kabartma tozu ve unu derin bir kapta yoğurun. Yumuşak ama yapışmayan kıvama gelene kadar işleme devam edin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Bu parçaların içlerine peynir ve maydanoz koyarak şekil verin. Tepsiye dizin.
Üstlerine yumurta sarısı sürün. 170 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirin.