| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufkada Perde Pilavı | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124628 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2017 
1,377 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yufka
 
1 paket margarin
 
1 subardagı pirinç
 
1 adet soğan
 
1 adet tavuk göğsü
 
Biraz nane
 
Biraz tuz
 
Biraz karabiber
 
Biraz badem
 
 
Bademleri sıcak suda bekletin ve soyun. Soğanı doğrayın içine kuru nane katarak soteleyin. Üstüne 1 su bardağı pirinci ekleyin 2 su bardağı su ve tuzunu katarak pişmeye bırakın. Tavukları az tuz ekleyerek haşlayın. Piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. İçine karabiber, pulbiber ekleyerek soteleyin (sadece haşlama tavukta koyabilirsiniz). Pirinçle tavuğu karıştırarak harmanlayın. Kalıbın altını yağlayın. Soyduğunuz bademleri kalıbın dibine istediğiniz şekilde dizin. Üstüne yufkayı kenarlardan dışarı taşacak şekilde koyun. İçine pilavı koyun. Yanlarda kalan yufkayı üzerine örterek çok az yağ sürün. 200 derecede kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kolay Perde Pilavı Tarifleri Balıklı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |