| 
 
 
 | 
Kolay Mozaik Pasta | 
  | 
ufuk05 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.11.2007 
Mesajlar: 41 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19651 
Gönderme Tarihi: 30.Kas.2007 
2,766 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr. büsküvi
 
3 yumurta beyazı
 
1 yumurta sarısı
 
3 kaşık pudra şekeri
 
3 kaşık kakao
 
1 paket vanilya
 
1 paket küçük margarin
 
50 gr. şamfıstığı
 
 
Margarini hafifçe eritiniz.
 
Büsküvileri kırarak küçük parçalara ayırınız.
 
Erimiş yağa 3 yumurta akı ile bir yumurta sarısı, kakao, şeker vanilya ve büsküvileri, kıyılmış fıstığı koyup iyice karıştırınız.
 
Bu ruloyu kağıda sarıp buzdolabına koyup dondurunuz.
 
İyice donunca kağıdı çıkarıp istediğiniz kalınlıkta kesip servis yapınız.
  
 | 
Kolay Mozaik Pasta | 
  | 
sudenaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37036 
Gönderme Tarihi: 31.May.2009 
2,306 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr petibör bisküvi
 
150 gr tereyağı
 
4 yemek kaşığı kakao
 
1 su bardağı süt
 
1/2'şer su bardağı ceviz, incir, kayısı
 
2-3 yemek kaşığı hindistancevizi
 
 
Tereyağını eritip süt ve kakao ile karıştırın. Bisküvileri kırıp yemişlerle beraber sütlü karışıma ekleyin. Karışımı streç veya folyoya sarıp piramit şekli verin. Pastayı buzlukta 2-3 saat bekletin. Donunca hindistancevizi serpip dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 13.03.2021
  
 | 
Kolay Mozaik Pasta | 
  | 
katre 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 07.12.2009 
Mesajlar: 19 Şehir: Amsterdam | 
Kısa URL: https://ml.md/lc44301 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2009 
2,470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gram pötibör bisküvi
 
1 bardak pudra şekeri
 
125 gram margarin (1/2 paket)
 
2 yumurta
 
3 çorba kaşığı kakao
 
Limon kabuğu rendesi
 
 
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Margarini küçük bir tencerede eritin. Ilıtıp, kakao ve limon kabuğu rendesiyle birlikte yumurta ve şeker kremasına karıştırın. Bisküvileri küçük küçük bölün. Hepsini birlikte karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir kalıba koyun. Üzerini kapatın. Pastayı dolapta 2-3 saat bekletip, servis yapın.
  
 | 
Kolay Mozaik Pasta | 
  | 
gök kubbe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.09.2011 
Mesajlar: 50 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67911 
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2011 
1,777 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket petibör büskivi
 
2 yumurta
 
125 gr eritilmiş margarin
 
1 paket kakao
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
 
Büskiviler küçük parçalar halinde kırlır. Bütün malzemeler eklenip yoğurulur. 1 poşet içine konulup rulo haline getirilir. Derin dondurucya konularak 2 saat bekletilir. Dilimleyerek servis yapılır.
  
 | 
Kolay Mozaik Pasta | 
  | 
dudu duru 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.11.2017 
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130065 
Gönderme Tarihi: 28.Kas.2017 
1,027 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
1 paket petibör bisküvi
 
50 gram tereyağ
 
1 su bardağı süt
 
2 tatlı kaşığı kakao, tepeleme
 
2 yemek kaşığı şeker
 
1 çay bardağı ceviz
 
 
Tereyağını, sütü, şekeri ve kakaoyu büyük bir tencereye alıp karıştırarak pişirin.
 
Kaynamaya başladığında altını kapatıp soğuması için kenara alın.
 
Soğuyan kremanın üstüne bisküvileri ve cevizi ufalayıp karıştırın.
 
Yağlı kağıdı tezgaha serip, pasta harcını sarın.
 
Buzlukta 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın.
 
 
Not: İlk anda şekil vermek zor oluyor. Buzlukta 10-15 dakika kadar beklettikten sonra piramit şeklini de verebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Mozaik Pasta | 
  | 
akşamsabah 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 10
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155943 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2021 
542 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket çifte kavrulmuş bisküvi
 
3 paket kare bitter çikolata
 
300 gram krema
 
 
Krema ve çikolataları benmaride eritip elinizle kırdığınız bisküvilerin üzerine dökün.
 
Karıştırın ve harcı pişirme kağıdı koyduğunuz baton kek kalıbına aktarın.
 
Buzlukta 2-3 saat beklettikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Mozaik Pasta | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183283 
Gönderme Tarihi: 31.May.2025 
63 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket petibör bisküvi
 
2 yemek kaşığı kakao
 
1 çay bardağı süt
 
2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
 
1 çay bardağı toz şeker (isteğe göre azaltılabilir)
 
Dilerseniz ceviz, fındık gibi kuru yemişler
 
 
Bisküvileri derin bir kapta küçük parçalara kırın.
 
Ayrı bir kapta kakao, süt, şeker ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
 
Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve iyice karıştırın.
 
Dilerseniz içine kuru yemiş ekleyin.
 
Karışımı streç filme sararak rulo haline getirin ve dondurucuda en az 2 saat bekletin.
 
Dilimleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |