| 
 
 
 | 
Kolay Milföy Pasta | 
  | 
Behzat Şendilli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.12.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Şanlıurfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc19691 
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2007 
2,499 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yumurta
 
1 kahve fincanı süt
 
1 kahve fincanı yağ
 
1 kahve fincanı şeker
 
Aldığı kadar un
 
50 gr. fındık veya fıstık
 
1 adet kabartma tozu
 
Kreması için:
 
1 yemek kasığı un
 
1 su bardağı şeker
 
1/2 lt. süt
 
1/2 paket margarin
 
1 yumurta
 
 
2 yumurtayı, 1 kahve fincanı sütü, yağı, şekeri bir kaba koyup karıştırınız.
 
İçerisine, kabartma tozu karıştırılmış unu koyup oklavaya yapışmayacak kıvamda bir hamur yapınız.
 
Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz.
 
Her parçayı 30-35 cm. çapında daire şeklinde açıp yağlanmış tepsiye birer birer koyup hafif pembe renkte pişiriniz.
 
Diğer tarafta bir tencereye 1 yumurtayı 1 kaşık unu, 1 su bardağı şekeri koyup sütü azar azar döküp karıştırınız.
 
Tencereyi ateşe koyup karışımı muhallebi kıvamında pişiriniz.
 
Ateşten alınca yağı koyup karıştırınız.
 
Hamurları fırından alınca ılık hale gelince, ılık kremayı hamurların üzerine sürüp 4 adedini üst üste koyunuz.
 
4 katın üzerine de krema sürüp fındık, fıstıkla kaplayınız.
 
Pastaları buzdolabına koyup donunca istediğiniz şekilde kesip servis yapınız.
  
 | 
Kolay Milfoy Pasta | 
  | 
Naci Baba 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Kayseri | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26410 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2008 
2,158 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme (4-6 kişilik):
 
250 gr. milfoy hamuru,
 
krema,
 
2 su bardağı süt,
 
1 tutam tuz,
 
1 kahve kaşığı toz vanilya,
 
200 gr. tozşeker,
 
4 yumurtanın sarısı,
 
75 gr. un,
 
pudra şekeri.
 
 
Kremayı hazırlamak için süte tuz ve vanilyayı katıp orta ateşte bir taşım kaynatın. Kabı ateşten alın.
 
Çukur bir kapta yumurta sarıları ile tozşekeri, bir yumurta , teliyle karışım koyulaşıp köpük köpük olana kadar çırpın. Çırpmaya devam ederek azar azar sarısı ile unu ve sütü ilave edin.
 
Elde ettiğiniz kremayı bir tencereye aktarıp, bir tahta spatula ile sürekli karıştırarak 10-15 dakika, ağır ateşte, karışım koyulaşana kadar pişirin. Tencereyi ateşten aldıktan sonra bir bardak herhangi bir meyve suyunu katıp birkaç kez karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
 
Fırını 7/8 dereceye getirip ısıtın. Milfoy hamurunu küçük parçalara ayırın.
 
Her milfoy hamuru parçasını, merdane ile 1 mm. kalınlığında uzun dikdörtgen biçiminde açın. Kenarlarını keskin uzun bir bıçakla keserek düzeltin. Fırın tepsisini hafifçe yağladıktan sonra milfoy hamurlarını, pişerken genleşecekleri için aralıklı bir biçimde tepsiye yerleştirin. Tepsiyi fırına sürüp milföyleri 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp milföyleri soğumaya bırakın. Soğumuş milfoy hamurlarının arasına en üste yine hamur gelecek biçimde kremayı döşeyin. (Bu işlemi yaparken milfoy hamurlarının kırılmamasına özen göstermek gerekir). En üste pudra şekeri serpip, servis edin.
 
 
Not: Milföylerin üzerini pudra şekeri yerine "Glas Royal" ile kaplayabilirsiniz.
  
 | 
Kolay Milföy Pastası | 
  | 
korkut 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.05.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36838 
Gönderme Tarihi: 24.May.2009 
2,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
500 gr milföy hamuru
 
1 yumurta sarısı
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
KREMASI
 
2,5 bardak süt
 
2 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı nişasta
 
1 yumurta sarısı
 
1 limon kabuğu rendesi
 
1 çorba kaşığı margarin
 
1 çay kaşığı vanilya
 
Mevsim meyvesi
 
 
Fırın tepsisine milföy hamurlarını aralıktı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece sıcak fırında kapağını hiç açmadan kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğutun, tencerede süt, un, nişasta, şeker, yumurta sarısını çırpın katılaşıncaya kadar ateşte pişirin. Margarin, limon kabuğu, vanilyayı koyun 10 dakika mikserle çırpın. Bir milföy hamurunun üzerine bir tatlı kaşığı krema sürün, üzerine meyve parçacıkları yerleştirin, ikinci milföyü koyun, ona da krema sürüp, üzerine üçüncü parçayı yerleştirin tabağa dizin. Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, bol pudra şekeri serpin servis yapın.
 
 
NOT: Meyvesiz de yapabilirsiniz, meyveli olursa aynı gün tüketmek gerekir.
  
 | 
Kolay Milföy Pasta | 
  | 
zeliş 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2007 
Mesajlar: 31 Şehir: Bodrum-Muğla | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74723 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2012 
2,415 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet milföy hamuru
 
1 paket dolgu kreması
 
200 ml soğuk süt
 
 
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin. Yuvarlak bir kalıpla keserek üzerini çatalla bir çok yerinden delin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Dolgu kreması ve soğuk sütü mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Milföy hamurunu aralarına krema sürerek üçerli olarak üst üste dizin. Üzerine pudra şeker serpiştirip orman meyveleri ile süsleyerek servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.
  
 | 
Kolay Milföy Pastası | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75736 
Gönderme Tarihi: 14.May.2012 
2,090 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
500 gr. hazır milföy hamuru
 
500 mi. pastacı kreması
 
 
Milföy hamuru katlarını üst üste koyun. Tepsinizin büyüklüğüne göre bir merdane ile 2 - 3 mm. kalınlığında açın. Fırın tepsisini yağlayıp, açılmış hamuru tepsiye yerleştirin.
 
Pişerken fazla kabarmaması için milföy hamurunun üzerini düzenli aralıklarla çatalla delin. Yaklaşık 30 dakika kadar oda ısısında hamuru dinlenmeye bırakın.
 
Fırınınızı 180°C'ye getirip ısıtın. Tepsiyi sıcak fırına sürün, milföy katları kabararak açılıp üstü altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.
 
Pişen milföy hamurunu fırından çıkartıp, testere ağızlı bir bıçak ile enlemesine keserek 3 eşit kata bölün. Her bir katın arasına pastacı kreması sürün. Pastanın üstüne de pudraşekeri serpin ve pastayı porsiyonluk dilimlere ayırıp servis yapın.
  
 | 
Kolay Milföy Pastası | 
  | 
Nesli Han 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2014 
Mesajlar: 28 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103166 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2014 
1,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet milföy hamuru
 
Kreması için:
 
1 litre süt
 
1 su bardağı un
 
1/2 su bardağı şeker
 
1 paket toz kremşanti 
 
 
Milföy hamurlarından yuvarlaklar kesip tepsiye dizin ve kızarıncaya kadar pişirin. Çıkartıp ortasına bastırarak çukurlaştırın. Süt, un ve şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyunca içine toz kremşantiyi ekleyip karıştırın. Kremayı milföylerin üzerine dökün. Dilediğiniz şekilde süsleyin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |