|
Kolay Mercimek Çorbası |
|
sergüzeşt
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.12.2007
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19738
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2007
6,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapımı:
Mercimek ayıklanır, yıkanır, bir tencereya aktarılır. Üzerine 3 su bardağı su eklenir, şeklini kaybedene kadar haşlanır. Başka tencereye tereyağı, ince kıyılmış soğan ve un konur. Soğan yumuşayana kadar kavrulur. Üzerine diğer tencerede haşlanan mercimek, kalan 3 su bardağı sıcak su, karabier ve tuz eklenir. Orta ateşte karıştırarak bir taşım kaynatılır.
ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın
|
Pratik Mercimek Çorbası |
|
Ebru San
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2009
Mesajlar: 21 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc36455
Gönderme Tarihi: 15.May.2009
4,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Suya 1 su bardağı mercimeği ekleyin. Nane, kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Mercimekler yumuşayınca, tencereyi ocaktan alın.
|
KOLAY MERCİMEK ÇORBASI |
|
A.L.O.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52267
Gönderme Tarihi: 29.May.2010
2,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tencerede çentilmiş soğanı, kuyruk yağıyla kavurduktan sonra bir miktar temizlenmiş pirinç, çentilmiş az miktar havuç, yarı yağlı gayet ufak doğranmış etle beraber haşlanmış mercimeği, etsuyu ya da bol domatesli âdi su ile ilâve edip kaynatınız. Sonra tuzunu koyup 3 dakika geçince servis yapınız.
|
Kolay Mercimek Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110669
Gönderme Tarihi: 14.Ağu.2015
2,581 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
Sosu için:
1 iri soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı mercimek ve pirinç yıkanarak bir tencereye alınır, üzerine yeteri kadar soğuk su koyularak ateşe oturtulur.
Mercimekler tamamen yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra blander ile pütür kalmayana kadar çekilir.
Soğanlar ince ince doğranır, başka bir tavada sıvıyağ ile ateşe oturtulur. Soğanlar kızarıncaya kadar kavrulur ve tuz eklenir.
Hazırlanan sos hemen çorbaya ilave edilerek karıştırılır.
Sıcak, sıcak servise sunulur.
|
KOLAY MERCİMEK ÇORBASI |
|
pişiren kadın
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.03.2013
Mesajlar: 25 Şehir: Düzce |
Kısa URL: https://ml.md/lc87485
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2013
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çorba yapacağınız tencereye bir miktar yağı, soğanla kavurunuz. Üzerine biraz pirinç, çentilmiş az miktar havuç, az yağlı ufak doğrarımış etle beraber haşlarımış mercimeği ilâve ediniz. Sonra üzerine et suyu veya bol domatesli su ilâve edip kaynatınız. Tuzunu da attıktan sonra kaynatıp, pişince ateşten indiriniz.
|
Kolay Mercimek Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc156053
Gönderme Tarihi: 13.Şub.2021
384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre su
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tane patates
Yarım havuç
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 litre suyu tencereye alalım.
İçerisine kırmızı mercimeği, iri doğranmış olan patatesi, ince uzun şekilde kesilmiş havucu, zeytinyağı, sarımsakları ekleyelim.
Tencere kapağını az açık şekilde kapatarak, kaynamaya bırakalım.
Tencereyi orta ateşte, yarım saat boyunca pişmeye bırakalım.
Sebzelerin piştiğini kontrol ettikten sonra hazır hale gelen malzemeleri, el robotu ile çekelim.
Çorba kıvamına gelene dek yani hiç pürüz kalmayacak hale gelene kadar çekmeye devam edelim.
Hala sıcakken içerisine tereyağı ekleyerek, lezzeti artırabilirsiniz.
Dilerseniz sunum esnasında dilediğiniz baharatları kullanabilir, zevkinize göre afiyetle yiyebilirsiniz.
Sıcak olarak kâselere alın.
Not: Tencerenin kapağını tamamen kapatır ve başından ayrılırsanız çorba taşma yapabilir.
|
|