| 
 
 
 | 
Hazır Makarnadan Mantı | 
  | 
gümüş gondol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2009 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc34757 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2009 
3,977 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram küçük papyon makarna
 
12 bardak su
 
2 çorba kaşığı tuz
 
ÜSTÜNÜN KIYMASI:
 
200 gram kıyma
 
300 gram soğan (3 büyük)
 
80 gram sadeyağ, ya da margarin (4 çorba kaşığı)
 
Tuz
 
30 gram margarin (1,5 çorba kaşığı)
 
ÜSTÜNE:
 
12 çorba kaşığı kırmızı biber
 
500 gram yoğurt
 
6 diş sarımsak (arzuya bağlı)
 
 
1 Bir kuşaneye; 4 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ile, küçük kesilmiş 3 büyük baş soğan koyarak, 6 - 7 dakika kadar kavurmalı, sonra kavrulmuş soğanlara; 200 gram kıyma ile 1 tatlı kaşığı da tuz koyarak, kuşanenin kapağını kapatmalı ve etler sularını salıp da tekrar çekinceye kadar bunları arada bir karıştırarak pişirmeli ve kuşaneyi ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
 
2 Kıyma pişmekte iken, diğer taraftan bir tencereye; 12 bardak su ile 2 çorba kaşığı tuz koyarak, kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna; 500 gram küçük papyon makarna koymalı, makarnalar pişip de yumuşak bir durum alıncaya kadar bunları 12-17 dakika arasında haşlamalı ve suyunu iyice süzmelidir.
 
3 Sonra, süzmüş olduğumuz makarnayı, tekrar tencereye alarak buna, hazırlamış olduğumuz kıymayı çok sıcak olarak katmalı ve iyice bir karıştırdıktan sonra, hafifçe ısıtılmış bir tabağa almalı ve üstüne, hafifçe çalkanmış ve içine dövülmüş 6 diş sarımsak katılmış 500 gram yoğurt döktükten sonra, yoğurdun üstüne de biberli yağ gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
 
 
 ML® Tembel Mantısı için tıklayın 
 
ML® Tembel Mantısı (görsel)
 
  
 | 
Kolay Mantı (Makarnadan) | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3811 
Gönderme Tarihi: 16.May.2006 
2,890 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket manti makarna
 
250 gr kiyma
 
1 bas soğan
 
1 çay bardagi sivi yag
 
2 su bardagi yoğurt
 
3 dis sarımsak
 
5 su bardagi su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber
 
 
Sogani rendeleyin; kiymaya soğani, tuzu ve karabiberi ekleyerek yogurun.
 
Manti makarnalarinin içlerini köfte harçlari ile doldurun. Tencereye bes su bardagi suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatin. Hazirladiginiz manti makarnalari kaynamakta olan suya atip 15 dakika haslayin.
 
Suyunu süzüp genis bir servis tabagina alin. Sarimsaklari ezip yoğurtla karistirin. Sivi yagi tavada kizdirip içine pul biber ekleyerek kavurun.
 
Manti makarnanin üzerine sarımsakli yoğurt ve yagda kizdirilmis pul biber gezdirin. Sicak olarak servise sunun.
 
 
 ML® Mantı için tıklayın
 
  
 | 
MAKARNA MANTISI | 
  | 
gonultastan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2009 
Mesajlar: 40 Şehir: sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc40487 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2009 
2,673 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket istenilen makarna
 
haslamak icin su
 
tuz
 
3 su bardagi yoğurt
 
3 dis sarımsak
 
2 patates
 
150 gr kiyma
 
1 tane biber
 
baharat
 
tuz
 
2 kasik salca
 
1 kasik siviyag
 
1 kasik margarin
 
 
YAPILISI;
 
Makarnayi haslayin, patatesleri minik minik dograyin kizartin bir kenara alin, kiymayi yagda kavurun, biberi ekleyin, salcayi tuzu baharati ekleyin, patateside koyup yarim cay bardagi su ekleyip 1-2 dakika pisirin, sarimsagi ezip yogurda katin, soguyan makarnanin ustune once yoğurt sonra patatesli harctan koyup servis edin.
  
 | 
Kolay Mantı | 
  | 
çakıcı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.07.2011 
Mesajlar: 35
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66030 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2011 
2,257 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı margarin
 
250 gr. kıyma
 
1 adet soğan
 
1 paket mantı makarna
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
 
 
Margarinle kıymayı kavurun. Soğanı ince doğrayın. Baharatlarını ekleyin. Kaynamış tuzlu suda mantı makarnayı haşlayıp, süzün. Sıcak olarak servis tabağına alın. Üzerine kıymalı harcı koyun. Sarmısaklı yoğurdu da kıymanın üzerine koyun. Kırmızıbiber ve nane ile tatlandırarak servis yapın.
  
 | 
Kolay Mantı | 
  | 
akıllı bıdık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132786 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018 
974 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çorba kaşığı margarin
 
250 gram kıyma
 
1 adet soğan
 
1 paket mantı makarna
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Nane
 
 
1 çorba kaşığı margarinle kıymayı kavuralım.
 
Soğanı ince ince doğrayıp, baharatları ekleyelim.
 
Kaynamış tuzlu suda mantı makarnayı haşlayıp, süzelim.
 
Sıcak olarak servis tabağına alalım.
 
Üzerine kıymalı harcı koyalım.
 
Sarımsaklı yoğurdu da kıymanın üzerine koyalım.
 
Kırmızı biber ve naneyi yağla kızdırıp, üzerini süsleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Yalancı Makarnalı Mantı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179231 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024 
181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram makarna
 
250 gram kıyma
 
1 soğan
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pulbiber Sosu için:
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
Sıvıyağ
 
Biber
 
Salça veya pulbiber
 
 
Soğan ve sarımsak rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra kıymamıza eklenir. Tüm baharatlar atıldıktan sonra harcımız iyice yoğurulur ve yarım saat buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
 
Harcımız dinlendikten sonra buzdolabından alınır ve mantı makarnalarımızın içi doldurulur.
 
Bir tencerede suyumuzu kaynatıyoruz çok az tuz ilave ediyoruz ve kıymalı makarnamızı normal makarna pişirir gibi pişiriyoruz. Pişen makarnamızı süzüp bir tabağa alıyoruz.
 
Sosu için yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıp makarnamızın üzerine döküyoruz. Küçük bir tavada sıvı yağ ve biber salçası veya pulbiberi kızdırıp makarnamızın üzerine kaşıkla döküyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |