Ölçüleri isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz. Çok az bir su ile de olur. Yoğurdu ya da tereyağı suyunu bir tencereye alıyoruz. Üzerine tuzu serpip karıştırıyoruz.
Kaynayana dek karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Ocağın basından ayrılabilirsiniz, harlı olmadığı müddetçe dibi çok tutmaz.
Arada karıştırmak yeterlidir Ancak taşabilir dikkatli olmak lazım. Bir kere fokurdayınca altını kapatıp soğuyana dek bekliyoruz.
Sonra bir bez keseden süzüp hemen kullanmayacaksak buzlukta saklıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc55986
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2010
1,894 defa indirildi / yazdırıldı
Kaşar peynirinden oluşan peynir suyuna % 30 - 40 oranında süt karıştırıp bir kazana doldurunuz. Peynir suyunda bulunan kazein, suyun yüzünde toplanmaya başlayıncaya dek karıştıra karıştıra kaynatıp ateşten indirerek bir süre bırakınız. Sonra suyun yüzünde toplanan peyniri bir kepçe ile alıp seyrek dokunmuş bir beze doldurup asınız. Süzüldükten sonra hemen kullanınız.