|
Kolay Limonlu Pasta |
|
LED
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140533
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
561 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
6 kahve fincanı şeker
6 kahve fincanı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı limonlu su
1 limon kabuğu rendesi
3/4 su bardağı limonlu su
Kreması için:
1 paket labne peyniri (200gr.)
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanlya
(arzuya göre) 50 gr. antep fıstığı
Pudra şekeri (üzerine serpmek için)
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu limon kabuğu rendesini, elenmiş unu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla limonlu suyla ıslatalım. Bir kaba labne peynirini, şekeri, limon suyunu, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini ekleyip mikserde yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerini yayalım. Alt parçasının üzerine antep fıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Pastanın üzerine pudra şekeri eleyerek buzdolabında 4-5 saat beklettiken sonra limon dilimleriyle süsleyip servis yapalım.
|
Kolay Limonlu Pasta |
|
meziyet
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2010
Mesajlar: 29 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc45788
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2010
2,133 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet limon
4 su bardağı su
4 su bardağı buğdap nişastası
15 çorba kaşığı toz şeker
1,5 paket pötibör bisküvi
Üzerine:
1 kahve fincanı krem şanti
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 limonun kabuklarını rendenin ince delikli tarafıyla rendeleyin. Ardından limonları sıkın. 4 su bardağı suyu, 4 çorba kaşığı buğday nişastasını, 15 çorba kaşığı toz şekeri, limon kabuğu rendesini ve limon suyunu ile tencereye koyun. Ateş üzerinde karıştırarak pişirin. Pelte kıvamına geldikten sonra 2 dakika daha ocakta tutun.
22 cm çapındaki derin bir kalıbı hafifçe ıslatın. Hazırladığınız limonlu pelteyi, kalıba, 1.5 cm kalınlığında dökün. Üzerine parçalar halindeki bisküvileri yerleştirin. Bisküviler ve pelte bitene dek bu işlemi tekrarlayın. Pastayı buzdolabında 4 saat bekletin.
Çıkardıktan sonra bir bıçak yardımıyla pastanın kenarlarını kalıptan ayırın. Limon kabuğu rendesini krem şanti ile karıştırın. Servis tabağmdaki pastanın kenarlarını limon kabuklu krem şanti ile kaplayın.
|
Kolay Limonlu Pasta |
|
sarı tencere
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc42490
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2009
2,449 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 limonun kabuğunun rendesi
1 limonun suyu
175 gr. margarin
200 gr. şeker
3 yumurta
200 gr. un
2 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. nişasta
1/2 bardak süt
Limonlu glase:
1 limonun suyu
200 gr. pudra şekeri
Margarini, şekeri, yumurtayı ve limon suyunu bir kapta 10 dakika kuvvetlice çırpın. Karışım köpük haline gelecektir. Unu, kabartma tozunu ve nişastayı kaşık kaşık ilave edin. En son olarak limon kabuğu rendesini ve sütü katın. Hepsini birlikte iyice karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki kalıbınızı yanlayın. Hamuru içine koyup kızdırılmış fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pudra şekeri ile limon suyunu karıştırın ve kalıptan çıkardığınız kek daha sıcakken üzerine dökün.
|
|