|
Kolay Kuru İncir Tatlısı |
|
dr.f
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc41706
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
2,681 defa indirildi / yazdırıldı
|
20 adet kuru incir
1.5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
İncirlerin sap kısımları kesilir. Küçük bir fırın kabına dizilir, üzerine şeker, tarçın ve su konur. Kap, alüminyum folyoya sarılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Soğuyunca servise sunulur.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 24.03.2021
|
Kolay Kuru İncir Tatlısı |
|
PROZAC
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44321
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2009
3,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuru incir
3 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı ceviz içi
İncirlerin saplarını koparıp, yıkayın. Sap yerlerinde kesip içlerine dövülmüş ceviz içi ve şeker karışımından doldurun. Doldurduğunuz incirleri kapatıp, yağlanmış bir tepsiye dizin. Üzerine 1 bardak su veya süt dökün. Hafif ateşte ağzı kapalı olarak pişirin. İncirler yumuşayınca soğutup, servis yapın.
ML® İncir Uyutması için tıklayın
ML® İncir Uyutması (görsel)
|
Kolay Kuru İncir Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57185
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
2,860 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
Kuru incirler yıkanır. Bir su bardağı toz şeker üzerine dökülür. Bir bardak su ilave edilip, hafif ateşte ağır ağır pişirilir. İncirler, şekerle birleşip macun haline gelince, ılık ılık ikram edilir.
Not: Fazla pişirilirse incirler yanar ve kömürleşip yenmez hale gelir. Hafif sararmaya başlayınca pişirmeyi kesmek gerekir.
|
KOLAY KURU İNCİR TATLISI |
|
Kimya Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc62684
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011
2,492 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo kuru incir
1 kilo şeker
250 gram ceviz içi
İncirleri akşamdan yıkayıp, üzerini örtecek kadar ılık su ile ıslatınız. Sabahleyin suyunu süzüp, incirin altından (çiçek kısmından) ceviz içleri, yarım olarak ve incir şekli verilerek tepsiye diziniz. Diğer tarafta koyu bir şurup yapıp, hazırlanmış incirleri bunun içerisine atıp 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirip, soğuyunca servis yapınız.
|
|