| 
 
 
 | 
Kolay Künefe | 
  | 
URLALI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.08.2006 
Mesajlar: 47
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12351 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007 
16,674 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gr kadayıf
 
biraz dil peyniri
 
100 gr erimiş tereyağı
 
Şerbeti için;
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su 
 
 
Önce şerbet malzemelerini ocağa alıp kaynatıyoruz, altını kısıp pişirmeye devam ediyoruz. Aldığımız kadayıfı bir tepsiye alıp didiyoruz ve tutam tutam koparıyoruz. Tereyağını eritip kadayıfın üzerine gezdiriyoruz. Kadayıfımızı 4 eşit parçaya bölüyoruz (böylelikle iki künefe elde etmiş olacağız tabi bu da 4 porsiyon yapacak ya da daha fazla). Orta boy bir teflon tavaya kadayıfımızın 4'te birini yayıyoruz üzerine rende dil peynirini serpiyoruz ve kalan kadayıfımızın 3'te birin üzerine yayıyoruz. Tabanı düz olan bir kase ya da tabakla kadayıfın üzerine bastırıp iyice sıkıştırıyoruz. Ocağımızın en küçük gözünde kısık ateşte altı kızarana kadar çevirerek pişiriyo-ruz. Düz bir pasta tabağını tavanın üzerine koyup tavayı çeviriyoruz ve pişmeyen kısmını tavaya yerleştiriyoruz. Böylelikle künefeyi ters düz edip iki yüzünü de pişirmiş olacağız. Aynı şekilde bu yüzünü de pişirip biraz derince bir servis tatbağma alıp üzerine şerbet gezdiriyoruz. Hemen dilimleyip sıcak sıcak servise sunuyoruz.. Tabi üzerine dövülmüş fıstık serperek. Bu arada diğer kadayıfı da aynı şekilde hazırlıyoruz.
 
 
 ML® Künefe için tıklayın 
 
 
  
 | 
Pratik Künefe | 
  | 
sarı zeybek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.09.2011 
Mesajlar: 42 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67956 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011 
2,947 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kadayıf
 
250 gr tereyağı
 
biraz Dil peyniri
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
Bir kaç damla limon suyu
 
 
İlk önce şerbetini hazırlayın soğumaya bırakın. Tel kadayıfları iyice açıp parçalayın, Tereyağını eritin kadayıfa iyice yedirin,yanmaz tavaya yarısını yerleştirin üstüne iyice bastırın ve onun üstüne dil peynirini yerleştirin, onun üstüne de kalan kadayıfları yerleştirip iyice bastırın. 1 saat buz dolabında bekletin. Sonra çıkarıp ocağı kısık ateşe getirin ve yavaş yavaş ilk önce altını sonra çevirip üstünü pişirin. Piştikten sonra soğuk şerbeti üstüne dökün.
  
 | 
Kolay Künefe | 
  | 
Kurt 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.10.2005 
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc81202 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012 
2,056 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
300 gr. kadayıf
 
150 gr. tuzsuz dil peyniri
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Şeker ve suyu kaynatın. Kadayıfı tereyağı ile harmanlayıp ovalayın ve ikiye bölün. Tavaya biraz tereyağı sürüp üzerine kadayıfın yarısını koyun. Tavanın her tarafına yayın ve bastırın. Rendelenmiş peyniri üzerine yerleştirin, kalan kadayıfı yayın. Bir tabak yardımıyla bastırarak düzeltin ve ocak üzerinde çevirerek pişirin. Ters çevirerek diğer yüzünü de pişirin. Üzerine sıcak şerbeti dökün.
  
 | 
KOLAY KÜNEFE | 
  | 
dilli kadın 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.12.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84049 
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2012 
2,296 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yemek kaşığı (100 gr) margarin
 
1/2 kg kadayıf
 
200 gram tuzsuz dil peyniri
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı (450 gr) toz şeker
 
3 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
Tavayı yağlamak için:
 
1 yemek kaşığı (35 gr) margarin
 
 
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfı elinizle veya su bardağının alt kısmıyla bastırarak ilave edin. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
  
 | 
Kolay Künefe | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113328 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015 
1,519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
 
 
3 Çorba Kaşığı (100 Gr) Margarin
 
1/2 Kg Kadayıf
 
200 Gram Tuzsuz Dil Peyniri
 
Şerbeti için:
 
2 Su Bardağı Tozşeker
 
3 Su Bardağı Su
 
3-4 Damla Limon Suyu
 
Tavayı yağlamak için:
 
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
 
 
Öncelikle şerbeti için tozşeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfı elinizle veya su bardağının alt kısmıyla bastırarak ilave edin. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.
 
 
Püf Noktası: Künefede kullandığınız peynirin mutlaka tuzsuz olmasına dikkat edin. Peyniriniz tuzlu ise suda bekletip tuzunu aldıktan sonra kullanın. Diğer yandan kadayıfların nar gibi kızarması için künefeyi kısık ateşte pişirmeye dikkat edin.
 
 
 
  
 | 
Kolay Künefe | 
  | 
hicran selin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118699 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2016 
1,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Nazmiye Demirtaş
 
 
200 gram kadayıf
 
150 gram dil peyniri
 
Şerbeti için:
 
1 su bardağı şeker
 
1 su bardağı su
 
4 damla limon suyu
 
Üzeri için:
 
Antepfıstığı
 
Kaymak
 
 
Taze kadayıf el yardımıyla küçük küçük parçalara ayrılır veya büyük bir bıçakla kıyılır. Yapışmaz yüzeyli orta boy bir tava bir kaşık tereyağı ile iyice yağlanır. Küçük bir parça tereyağı ayrılır ve kalanı ocakta eritilir. Soğuduktan sonra kullanılacak olan kadayıfların üzerinde gezdirilerek kadayıf harmanlanır. Kadayıfların yarısı düzgün bir şekilde tavaya yerleştirilir. Gerekirse bir tabağın arkası ile bastırılarak sıkıştırılır. Eriyince dışarı akmasın diye peynirler küçük parçalara ayrılarak kenarlardan bir parmak bırakılarak kadayıfın üzerine yerleştirilir. Kalan kadayıflar peynirlerin üzerini kapatacak şekilde sıkıca bastırarak yerleştirilir, bu olası dağılmaya karşı önlemdir. Ocağın küçük gözünde en kısık ateşte ve çevire çevire kadayıflar kızartılır. Düz bir tabak veya kapak yardımıyla kızaran kadayıflar çevrilir. Kalan tereyağı ile yağlanan tavaya aktarılır. Diğer tarafta kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak künefenin üzerine ılık şerbet dökülür. Şerbetini çeken kolay künefe tatlısının üzerine toz Antep fıstığı serpilir ve (özel künefe tabağında yapıldıysa yine aynı tabakta) sıcak olarak servis yapılır. Sunumda kaymak veya dondurma da kullanılabilir. Şerbetin hazırlanışı: Şeker ve su bir tencereye konulur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Şerbet on dakika kadar kaynadıktan sonra şerbetin daha iyi kıvam alması için limon suyu eklenerek altı kapatılır soğumaya bırakılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |