Kısa URL: https://ml.md/lc117664
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
Firdevs Aydın
1 adet hazır pandispanya
1 paket krem şanti
4 adet kivi
1 su bardağı süt
İlk olarak pandispanyayı sütle ıslatıyoruz. Krem şantiyi içerisine süt ekleyerek çırpma teliyle karıştırarak hazırlıyoruz. Islattığımız pandispanyayı iki katlı olarak yatay şekilde kesiyoruz. Kestiğimiz pasta kekinin ilk katına krem şantiyi sürüyoruz. Kivileri ince ince küp şeklinde doğruyoruz. Doğradığımız kivileri krem şantinin üzerine sürüyoruz. Pastanın üzerine diğer katını yerleştirdikten sonra kalan krem şanti ile pastanın kenarlarını ve üzerini kapatıyoruz. Kalan kivileri pastanın üzerine diziyoruz.
Tabanı için:
1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 yemek kaşığı esmer toz şeker
Kreması için:
1 su bardağı krema
200 g krem peyniri
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
Üzeri için:
3 kivi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yaprak jelatin
Yarım çay bardağı soğuk su
Yulaflı bisküviyi un kıvamına gelinceye kadar mutfak robotundan geçirip bir kaba alın. Erittiğiniz tereyağı ve esmer toz şekeri ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yuvarlak çember kalıplar yerleştirip bisküvili harcı kalıpların içerisine bastırarak paylaştırın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5-7 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Kreması için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin ve soğuyan bisküvilerin üzerine paylaştırın. Tatlılarınızı 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirin. üzeri için kabuklarını soyup iri doğradığınız kivileri bir kaba alın. üzerine toz şekeri ekleyip blenderdan geçirin. Yaprak jelatinleri ayrı bir kaseye alın. Üzerine soğuk suyu ilave edip çözünene kadar bekletin. çözünen jelatini kiviye ilave ederek karıştırın ve soğuyan kremanın üzerine yayın. Kivi sosu donana kadar buzdolabında bekletin ve soğuk servis yapın.