Kısa URL: https://ml.md/lc19786
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2007
2,783 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet ekmek kadayıfı
1 kg. şeker
250 gr. kaymak
1 limon
Ekmek kadayıfı çok bayat ve kuru ise akşamdan çok hafif nemli beze sararak sabaha kadar öylece bekletiniz.
Akşamdan ıslatmak mümkün olmamışsa kadayıfı bir tepsiye koyup üzerine el dayanabilecek sıcaklıkta su koyup 10 dakika ıslatınız (ağzı kapalı olarak).
Şekerden 2 avuç ayırarak kalanın üzerine 4 parmak geçecek kadar su koyup kaynatınız.
Ayrılan 2 avuç şekeri ağda şekeri haline gelinceye kadar kaynatınız.
Şeker koyu pekmez rengine gelince ateşten alınız.
Bu şekerin üzerine kepçe kepçe sulu şuruptan koyarak şurubu koyulaştınp renklendiriniz.
Sonra şurubu bir taşım kaynatıp tepsideki kadayıfın suyunu süzüp şurubu kepçe kepçe gezdirerek kadayıfın üzerine hepsini dökünüz.
Tepsinin ağzını kapatarak kadayıfı ortadan az hararetli ateş üzerine koyunuz.
Ateş üzerinde şurup koyulaşmcaya kadar çevire çevire arasıra kaşıkla şurubu üzerine dökerek kadayıfı kaynatınız.
Şurup koyulaşınca kadayıfta şurubu tamamen çekince ateşten alınız.
Tepside soğutup birer kişilik parçalara kesip tatlı tabaklarına koyunuz.
Üzerine birer parça kaymak koyup servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc121142
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2016
2,664 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet ekmek kadayıfı
2 kg şeker
2 lt su
200 gr kaymak
Ekmek kadayıfını enlemesine ikiye bölün. Bir gün önceden ekmek kadayıfını su ile ıslatın. Şeker ve suyu geniş bir tencerede kaynatın. İçerisine ekmek kadayıfını koyup bir saat kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra kaymak ile servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc54863
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2010
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
Kenarlı tepsiye biraz su ile bir kadayıf koyup orta ateşte kaynatınız. Kadayıf yumuşayınca indiriniz. Üzerine bir tencere kapağını bastırınız, suyunu tamamiyle süzünüz. Kuru bezle her tarafına bastıra bastıra iyice suyunu alınız. Sonra 760 gram şekerle kestirilmiş şerbeti kepçe ile üzerine gezdirip tekrar ateşe sürünüz. Kadayıf, şerbeti içince indiriniz, hemen kapağa alıp tabağa kaydırınız. Öteki kadayıfı da bu biçimde pişirip ötekinin üstüne koyunuz. Tamamiyle soğuduktan sonra, üstündeki parçanın bir tarafını kaldırınız, ortasına yarım lüle kaymak koyup kapayınız, kenarlarma da yarımşar lüle kaymak sıkıştırınız.